Nemcsak a csomagot, az utasokat is megmérik

<p>A Finnair felkéri az utasokat, hogy indulás előtt kézipoggyászukkal együtt álljanak mérlegre; a cél nem a&nbsp; túlsúlydíj kivetése, hanem az utasok átlagsúlyának megállapítása - közölte a finn légitársaság szóvivője.</p>

A Finnair felkéri az utasokat, hogy indulás előtt kézipoggyászukkal együtt álljanak mérlegre; a cél nem a  túlsúlydíj kivetése, hanem az utasok átlagsúlyának megállapítása - közölte a finn légitársaság szóvivője.

A méredzkedés önkéntes és anonim - hangsúlyozta a szóvivő. A súly lehető legpontosabb ismerete fontos a szükséges üzemanyag mennyiségének meghatározásához. Összesen 2000 utasról kívánnak adatot gyűjteni.

A legutóbbi adatok 2009-ből származnak. Akkor egy egész Európára kiterjedő felmérés azt állapította meg, hogy egy férfi utas átlagsúlya kézipoggyásszal együtt 91 kilogramm, egy nőé pedig 72,5 kilogramm. A súly azonban évszakoktól függően nagyon eltérő lehet, a téli ruházat sokkal nehezebb. A Finnair ezért különböző évszakokban végez utassúly-mérést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?