Fókát volt eltávolítani egy alaszkai kifutópályáról

<p>Egy 204 kilogrammos fókát sodort a vihar hétfőn az észak-alaszkai Utqiagvik repülőterének tengerparti kifutójára, ahonnan végül az állatvédelmi hatóságok szállították el az állatot.</p>

Egy 204 kilogrammos fókát sodort a vihar hétfőn az észak-alaszkai Utqiagvik repülőterének tengerparti kifutójára, ahonnan végül az állatvédelmi hatóságok szállították el az állatot.

A kifutón henyélő szakállas fókáról (Erignathus barbatus) egy felhasználó osztott meg egy fotót  a Facebookon - írja a Travelo.

A helyi közlekedési minisztérium kommunikációs igazgatója, Meadow Bailey szerint a Jeges-tenger partján, az alaszkai Északi Lejtő régióban fekvő városra hétfőn erős vihar csapott le.

A minisztérium alkalmazottai a kifutó takarítása közben bukkantak rá az állatra, de mivel a tengeri emlősök nem tartoznak a hatáskörükbe, ezért az állatfelügyeleti hatóságra bízták a fóka eltávolítását. Az állatot végül szánnal vontatták biztonságos helyre.

Bailey szerint a munkások gyakran találkoznak madarakkal, rénszarvassal, jegesmedvével és pézsmatulokkal a kifutón, de fókával most először futottak össze.

„A repülőgépek és a vadállatok találkozásai komoly biztonsági veszélyt jelentenek és évente több száz millió dollár terhet rónak a légiközlekedési ágazatra. Az Egyesült Államokban az ilyen esetek több mint 90 százalékában madarakkal találkoznak a gépek, emlősökkel csak nagyon ritkán".
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?