Pénztárcabarát utazások, tippekkel

<p>Sokan úgy gondolják, hogy csak drágán lehet utazni. Ám mostani cikkünkben is bebizonyítjuk, hogy ez már korántsem igaz, hiszen akár 50 euró alatti áron is meg tudunk szállni a közeli városokban, 3 nap/2 éjszakára, reggelivel, és ehhez a minőségben sem kell kompromisszumot kötni.</p>

Sokan úgy gondolják, hogy csak drágán lehet utazni. Ám mostani cikkünkben is bebizonyítjuk, hogy ez már korántsem igaz, hiszen akár 50 euró alatti áron is meg tudunk szállni a közeli városokban, 3 nap/2 éjszakára, reggelivel, és ehhez a minőségben sem kell kompromisszumot kötni. Ha repülős utazást tervezünk, akkor is meg tudjuk oldani a kirándulást már 150 euró alatti áron is. Konkrét példákkal illusztráljuk, hogyan, hova és mennyiért utazhatunk.

 

Az Utazás extra mellékletben korábban már bemutattuk, hogyan találjunk olcsó szállást, de azt is megmutattuk, hogyan keressük meg a legkedvezőbb árú repülőjegyeket. Most pedig a csomagajánlatok sűrűjébe kalauzoljuk olvasóinkat, hiszen számos ajánlat van az interneten, s közöttük nagyon sok az olyan akció, amelyre valóban megéri lecsapni.

 

Egyéni utazás

Számos olyan, turisták körében népszerű város, célállomás van a közelünkben, ahova vonattal, busszal vagy autóval is el tudunk jutni, így elég, ha csak megfelelő minőségű szállást keresünk. Ahogy a táblázatból is látható, Budapest és Prága nagyon kedvező áron foglalható, szinte mindig van 50 euró alatti akciós ár (3 nap/2 éjszaka). Ezek a szállodák minden esetben legalább négycsillagosak, központi elhelyezkedéssel, közel a tömegközlekedési lehetőségekhez. Az ár minden esetben tartalmazza az ingyenes wifit, a gazdag svédasztalos reggelit, és sok olyan hotel is van, amely a vendégek számára ingyen biztosítja a wellness-részleg és az edzőterem használatát. A táblázatban szereplő ausztriai hotel e mellé még üdvözlőitalt, ingyenes parkolási lehetőséget, ingyenes ingajáratot (a legközelebbi vasútállomás és a hotel között) és 15 eurós masszázs¬utalványt is kínál. A balatoni hotel ára pedig nemcsak a reggelit és a wellnesst tartalmazza, hanem a vacsorát is. Ebből is látható, hogy 50–100 euróból nagyon jó városnézős vagy wellness-hétvégét tudunk szervezni, kiváló minőségű, négycsillagos szállodákban.

 

Repülős utazások

A repülős utazásokért sem kell nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlni, hiszen 150 euró alatti áron is eljuthatunk számos népszerű európai nagyvárosba, így csak azt kell kiválasztani, amit szívesen megnéznénk, vagy ahol még nem jártunk. Róma, Milánó, Varsó, Velence, Athén és Stockholm az esetek nagy részében 150 euró alatti áron foglalható, három vagy négycsillagos hotelekben, reggelivel. Aki pedig magasabb minőséget szeretne, neves hotelben szállna meg, annak is csak kicsivel kell többet fizetnie, s népszerű szállodákban pihenhet, mint a Hilton, a Radisson, a Mercure, a Novotel vagy éppen a Ramada Plaza. Érdemes böngészni a táblázatot, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy az árak és ajánlatok láttán kedvet kap az utazásra.

Számos olyan utazó van, aki már járt ezekben az olcsó, könnyen elérhető városokban, és valami újat, egzotikusabbat keres. Ezek a csomagok kicsivel többe kerülnek, de ezeket is érdemes megfontolni, hiszen 200–300 euró közötti áron már olyan városokba is eljuthatunk, mint a skóciai Edinburgh, Szentpétervár, Moszkva, Madrid vagy Lisszabon. Ezek az utazások az esetek nagy részében már 4 naposak, a csomagban pedig négycsillagos, központi elhelyezkedésű hotel és reggelis ellátás található.

 

Csomagajánlatok

A csomagajánlatokat kínáló oldalakon az utazás már tartalmazza a repülőjegyet, a szállást, általában három-, négy- vagy ötcsillagos hotelben, reggelis ellátással. Sok esetben már a transzfer is benne van az árban, vagyis már nem kell külön költeni arra, hogy eljussunk a repülőtérről a szállodába és vissza. A reggeli azért is fontos elem az ilyen utazásoknál, mert sokkal jobb úgy elindulni a szállodából, hogy már túl vagyunk a finom reggelin, mint korgó gyomorral keresni olyan helyet, ahol reggeli menüt kínálnak. Ez egyrészt időigényes, és fennáll a veszélye annak, hogy az első helyre beülünk (ahol rossz a minőség, a kiszolgálás, és ezért rossz szájízzel távozunk az étteremből, ami rányomhatja a bélyegét az egész napra). Mivel a légitársaságok általában fapadosak, ezért ha vinne magával feladott poggyászt, azért külön kell fizetni, a kézipoggyászt természetesen már tartalmazza az összeg. Az árak mindig kétfős foglalás esetén érvényesek, kétágyas szobákban, személyenként.

 

Csomagoljunk

Természetesen magunk is meg tudjuk szervezni az utazást, külön repülőjeggyel, szállással, sőt, még az is előfordulhat, hogy a csomagáraknál még kedvezőbb áron. Sok olyan népszerű város van, ahova nagyon olcsón tudunk elrepülni, gyakran 20 euróba kerül egy retúrjegy, így már csak megfelelő hotelt kell találni hozzá, és indulhat is az utazás. Például Brüsszelbe akár 100 euróért is megszervezhető egy ilyen túra, de hasonló áron tudunk foglalni Nürnbergbe, Varsóba, Kölnbe, Berlinbe, Velencébe, Rómába, Milánóba, Koppenhágába, Londonba, Manchesterbe is, sőt, most már Prágába is vannak nagyon olcsó repülőjegyek, (52 euró egy retúrjegy), így az ottani olcsó szállásajánlatoknak köszönhetően a cseh fővárosba is száz euró alatti áron tudunk megszervezni egy hétvégi kirándulást.

KÖLTSÉGHATÉKONY UTAZÁSOK                
célállomás    időtartam    utazás    szállás + csillagok száma    teljes ár/fő


Budapest    3 nap/2 éjszaka    egyénileg    City Inn, 4*     49,00 €

Prága    3 nap/2 éjszaka    egyénileg    Red And Blue Prague Hotel 4*     49,00 €

Ótátrafüred    3 nap/2 éjszaka    egyénileg    Grandhotel Starý Smokovec 4*     78,00 €

Siófok    3 nap/2 éjszaka    egyénileg    Azur Hotel 4*     72,00 €

Varsó    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Metropol hotel 3*     139,00 €

Milánó    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    ibis Ca Granda 3*     149,00 €

Athén    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Achillion Hotel 3*     149,00 €

Róma    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Santa Costanza 4*     139,00 €

Stokholm    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Budapestről    Best Capital 3*     159,00 €

Velence    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Budapestről    Hilton Garden Inn Mestre 4*     139,00 €

Róma    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Barcelo Aran Park 4*     159,00 €

Nápoly    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Bécsből    ibis Garibaldi 3*     159,00 €

Bologna    4 nap/3 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Mercure Bologna Centro 4*     169,00 €

Róma    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Radisson 5*     209,00 €

Milánó    3 nap/2 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Ramada Plaza 4*     179,00 €

Edinburgh    4 nap/3 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Novotel Centre     239,00 €

Madrid    4 nap/3 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Mercure Plaza 4*     249,00 €

Moszkva    4 nap/3 éjszaka    repülővel, Pozsonyból    Vega Izmailovo 4*     259,00 €

Szentpétervár    4 nap/3 éjszaka    repülővel, Budapestről    Sokos 4*     269,00 €

Lisszabon    4 nap/3 éjszaka    repülővel, Bécsből    Real Parque 4*     299,00 €
 

* az árak változhattak a lapzárta után, ezért némi eltérés (akár csökkenés, vagy drágulás) előfordulhat.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"289682","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 600px; height: 377px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

 

 

Érdekes

Az Új Szó internetes utazási oldala, az Utazz magazin  naponta közöl olyan akciós ajánlatokat, amelyeket érdemes megfontolni, hiszen rendkívül kedvező áron érhetők el. Érdemes naponta figyelni ezeket a tippeket, hogy mindig naprakész legyen az árakkal kapcsolatban, és ha szimpatikus akcióra hívjuk fel a figyelmét, azonnal le is foglalhatja az utazást. Ha pedig segítséget szeretne a szervezéshez, vagy kérdése van, azt is felteheti az Utazz magazin Kérdezz! rovatában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?