Pert nyert a stewardess az Aeroflot ellen

<p>Pert nyert az alacsonyabb beosztásba helyezett orosz stewardess az Aeroflot légitársaság ellen - írta az MTI. Jevgenyija Magurina azért fordult bírósághoz, mert túl nagy ruhamérete miatt levették a jól fizető külföldi járatokról, és áttették az orosz belföldi gépekre, mert 48-as méretnél nagyobb egyenruhára volt szüksége.</p>

Pert nyert az alacsonyabb beosztásba helyezett orosz stewardess az Aeroflot légitársaság ellen - írta az MTI. Jevgenyija Magurina azért fordult bírósághoz, mert túl nagy ruhamérete miatt levették a jól fizető külföldi járatokról, és áttették az orosz belföldi gépekre, mert 48-as méretnél nagyobb egyenruhára volt szüksége.

Szerdán egy moszkvai bíróság döntött a légi utaskísérő javára, megsemmisítve a korábbi bírósági határozatot, amely a légitársaságnak adott igazat.

A fellebbviteli bíróság úgy foglalt állást, hogy a légitársaság nem határozhatja meg, milyen méretű ruhát viselhetnek alkalmazottai, továbbá megítélte Magurinának a kiesett keresete megtérítését, 17 ezer rubelt (76 ezer forintot) és ötezer rubeles (22 ezer forintos) fájdalomdíj kifizetésére is kötelezte az Aeroflotot. Azt azonban nem mondta ki a bíróság, hogy a légitársaság viselkedése diszkriminatív lett volna.

A 42 éves Magurina az ítélet kihirdetése után kijelentette: elégedett, és győzelemnek tartja a döntést annak ellenére is, hogy az Aeroflot magatartását nem nyilvánították kirekesztőnek, aminek viszont az Aeroflot örült, ugyanis szerintük nem diszkriminálják az alkalmazottaikat.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?