97 ezer dolláros büntetést kapott a részeg utas

<p>97 ezer dollár kártérítés megfizetésére kötelezett egy utast az Egyesült Államok bírósága, mert viselkedése miatt a Hawaiian egyik járatának vissza kellett fordulnia.</p>

97 ezer dollár kártérítés megfizetésére kötelezett egy utast az Egyesült Államok bírósága, mert viselkedése miatt a Hawaiian egyik járatának vissza kellett fordulnia.

A Business Insider cikkében azt írta, hogy az eset még tavaly történt, egy New Jersey-i férfi okozott elég kellemetlen órákat nem csak a Hawaiiannak, hanem az összes, vele egy járaton utazónak is – írja az airpoartal.hu oldal.

A James August névre hallgató férfinek szinte mindenkivel baja volt, aki a gépen volt. Részegen folyamatosan fenyegette a barátnőjét, annak gyerekét, és a többi utast, sőt a légiutas-kísérőket is az út során, egyikőjüket tettleg is bántalmazta. Olyan szintű agresszió szabadult el, hogy a légitársaság pilótái nem tehettek más, a Honolulu-New York járatot meg kellett szakítani az óceán fölött és visszafordultak a szigetállam központi repülőterére.

A férfit rendőrök várták a repülőtéren és letartóztatták. Az eset még tavaly történt, tárgyalására már ebben az évben került sor. August azt mondta, nem emlékszik arra, hogy mi történt, de nem bocsátkozott vitába azokkal, akik azt állították, hogy részeg volt és zavarta az utastársait. Sőt, a férfi bűnösnek vallotta magát az eljárás során.

A Susan Oki Mollway bírónő által vezetett tárgyaláson végül 97 ezer dollár kártérítésre kötelezték a férfit, és három hónapos próbaidőre bocsátották. A 97 ezer dolláros büntetést a Hawaiian által leadott számlák alapján számolták ki. Nagyjából ennyibe került a légitársaságnak a plusz kerozin, a karbantartás, a földi kiszolgálás díja, a csere hajózó személyzet bére, a leszállási díj, az új járat catering költsége, illetve a többi utas átfoglalásának költsége.

A bíróság nem vette figyelembe a többi utasnak kiosztott étkezési utalványok értékét, amely 47 ezer dollárra rúgtak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?