A szállásfoglalások buktatói

<p>A nyári, őszi hónapok ideálisak arra, hogy elutazzunk valamelyik európai városba városlátogatásra, kirándulásra. De nem mindegy, milyen szállást foglalunk, hiszen ha nem figyelünk eléggé, akkor könnyen lehet, hogy a várva várt utazás rémálommá válik.</p>

A nyári, őszi hónapok ideálisak arra, hogy elutazzunk valamelyik európai városba városlátogatásra, kirándulásra. De nem mindegy, milyen szállást foglalunk, hiszen ha nem figyelünk eléggé, akkor könnyen lehet, hogy a várva várt utazás rémálommá válik.

Bár már több alkalommal írtunk szállásfoglalási tippeket, nem árt elismételni, hogy a legjobb szállást hogyan foglaljuk le a legkedvezőbb áron.

Költségkeret

Bár elsőre furcsának tűnhet, fontos, hogy még azelőtt meghatározzunk egy költéskeretet, mielőtt elkezdjük a böngészést. Ez azért fontos, hogy tudjuk, milyen összeget szeretnénk erre költeni, és hogy azon belül a lehető legkedvezőbb ajánlatot válasszuk. Ez a keret értelemszerűen minden városban más és más lehet, de általánosságban elmondható, hogy személyenként 40–50 euróért szinte mindig találunk hotelszobát, vagyis a szoba ára a 80–100 eurós tartományban mozog. Ezért az összegért általában már 4, de sok esetben akár 5 csillagos hotelszobára is lecsaphatunk. Fontos, hogy az árban legyen benne a reggeli is, hiszen sokkal kellemesebb úgy elindulni a városnézésre, hogy már reggelizünk, nem kell arra még időt pazarolni, hogy reggelizőhelyet találjunk (és ez a megoldás általában drágább is), arról nem is beszélve, hogy a hotelek által kínált svédasztalos reggeli minden esetben nagyon gazdag, így annyit és azt ehetünk, amennyit és amit szeretnénk. Ha 40–50 eurónál ennél kevesebbet szeretnénk költeni a szállásra, akkor csak kivételes esetben szabad 20 euró alá menni, mivel abban az árkategóriában – Európában – csak nagyon ritkán van olyan szállás, amely valóban elfogadható szolgáltatásokat kínál. Néha előfordul 25–30 euró/fő áron szállásajánlat (4*), ha ilyet látunk, akkor érdemes lecsapni rá. Az ilyen akciós ajánlatokra az Utazz magazin oldalán (utazz.ujszo.com) rendszeresen felhívjuk a figyelmet, érdemes követni.

Csillagok

Még mindig tartja magát az az elmélet, hogy minél több csillag, annál drágább, ezért sokan a négy- és ötcsillagos hoteleket eleve kizárják a keresésből, pedig sok esetben ezek olcsóbb szobaárakat kínálnak akciós áron, mint a háromcsillagosok. Éppen ezért nem érdemes a keresőoldalakon szűrni, mindig az ár alapján érdemes keresni, lehet, olcsóbb és jobb szállást talál a magasabb kategóriákban. Arról nem is beszélve, hogy egy négy- vagy ötcsillagos szoba szinte biztosan nem okoz csalódást, és minden szükséges eszközzel fel van szerelve.

Minőség

Az egyik legfontosabb elem a keresésben a minőség. Szerencsére már számos lehetőség van arra, hogy ezt ellenőrizzük, az egyik a keresőoldalakon található pont (általában 1–10-ig terjedő skálán), valamint a tripadvisor.com oldal, amelyen az utasok véleménye található meg az adott szállásról, képekkel illusztrálva. Ha ezeket átböngésszük, akkor biztosan ki tudjuk szűrni azokat a szállodákat, amelyek botrányos vagy csak rossz szolgáltatásokat kínálnak. A pontok alapján a 8-as feletti értékelés már nagyon jó szállást kínál (7-es értékelés alatti hotelszobát semmiképpen se válasszunk), az Tripadvisor oldalon pedig érdemes megnézni a szálloda helyezését az adott városban. Ha az adott városban 1200 hotel van, és a kinézett szállás a 125., akkor az biztosan jó választás, ha csak a 874., akkor érdemes messziről kerülni. Nézzük meg a szállodai szoba felszereltségét is, hiszen nem mindegy, mi van a szobában, például a mostani kánikula idején az egyik legfontosabb a légkondicionáló, hiszen 30 fokban éjszaka szinte lehetetlen aludni.

Piros dátumok

Az ár szempontjából szintén fontos, hogy ne olyan dátumot válasszunk az utazásra, amikor az adott városban valamilyen ünnep, sportesemény, vagy nagy konferencia van. Ilyenkor ugyanis az szobák ára sokszor a duplájába is kerülhet, mint egy héttel előtte vagy utána.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?