Kötelező felszereléssel mászható a Mont Blanc

<p>Kötelező felszerelést írt elő egy francia polgármester azoknak a turistáknak, akik a 4810 méteres Mont Blanc-ra, Európa legmagasabb csúcsára a legnépszerűbb útvonalon akarnak feljutni. Az intézkedést egyes turisták felelőtlen magatartásával indokolta.</p>

Kötelező felszerelést írt elő egy francia polgármester azoknak a turistáknak, akik a 4810 méteres Mont Blanc-ra, Európa legmagasabb csúcsára a legnépszerűbb útvonalon akarnak feljutni. Az intézkedést egyes turisták felelőtlen magatartásával indokolta.

Aki ezentúl az úgynevezett normál útvonalon, az északnyugati oldalon akarja elérni a csúcsot, annak a csúcs közelében lévő Saint-Gervais-les-Bains település rendelete alapján jégcsákányt, hegymászóhámot, mászóvasat, meleg kabátot, napvédő krémet, iránytűt vagy GPS-t is vinnie kell magával.

Aki a Gouter-Route-on az új szabályok ellen vét, azt 38 eurós bírsággal sújthatják.

"Elég volt" - közölte Jean-Marc Peillex polgármester, aki évek óta szidja a rosszul felszerelt hobbihegymászókat, köztük azokat, akik egyszerű terepfutó felszerelésben vágnak neki a magaslatoknak.

Évente átlagosan tíz ember veszíti az életét a Mont Blanc-on a polgármester közlése alapján.

A múlt héten egy pár kilencéves ikergyerekeikkel akart feljutni a csúcsra, a hegyi mentők 3800 méteres magasságban győzték meg a szülőket, hogy forduljanak vissza - emlékeztetett Peillex.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?