Uberboat: a taxis app vízre száll Horvátországban

<p>Miután a nagyobb és kisebb városokat, illetve a házhozszállítási piacot is meghódította, az Uber most vízre száll: Horvátországban vízitaxikat kínál az alkalmazás &ndash; írja az Independent információira hivatkozva a <a href="http://travelo.hu/tavol/2017/06/16/uberboat_a_taxis_alkalmazas_vizre_sz… </a>utazási portál.</p>

Miután a nagyobb és kisebb városokat, illetve a házhozszállítási piacot is meghódította, az Uber most vízre száll: Horvátországban vízitaxikat kínál az alkalmazás – írja az Independent információira hivatkozva a Travelo utazási portál.

 

A Dalmát-tengerparton június 26-tól érhető majd el Uberboat néven a motorcsónak-szolgáltatás. Split, Hvar és Dubrovnik térségét fogja ellátni és a jelenlegi tervek szerint nem csupán egynyári kalandról lesz szó, mint az Ubernek a hajózás világába tett kitérői Bostonban, Miamiban és Isztambulban.

Első körben két szolgáltatást kínál az Uberboat: reptéri transzfert vagy kirándulást. A transzfer Split Divulje reptere és Hvar sziget között lesz elérhető, normál nyolc fős hajó esetén 352 eurós szabott áron, a tizenkét személyes XL hajó esetén pedig 493 euróért. A reptéri Érkezéseknél bekapcsolva az alkalmazást az elvezeti az utasokat a legközelebbi felvételi pontra, ahol a kapitány mentőmellényekkel és ásványvízzel várja őket.

A másik lehetőség fél- vagy egynapos kirándulás Splitből, Hvarból és az egyidejűleg a városban tartózkodó turisták számát korlátozó Dubrovnikból, melynek célja a környező szigetek felderítése. Az utasok előre meghatározott időre bérlik a hajót, és az útitervet is maguk készíthetik. A pontos ár az útitervtől függ, de egésznapos program esetén az induló ár 980 euró.

Az Uberboat nem az első ötlete az Ubernek arra, hogy nagy forgalmú helyeken kiváltsa a tömegközlekedést, azaz Horvátország esetében a menetrendszerinti komp- és hajóközlekedést. Thaiföldön, Indonéziában és Indiában Ubermoto néven motortaxit hívhat, aki gyorsan szeretne eljutni céljához.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?