Új magyar légitársaság érkezik?

<p>Huszonkét úti célba repülne a tervek szerint a budapesti székhelyű Ronan Air légitársaság, amelyet a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul alapított &ndash; írja a<a href="http://hvg.hu/gazdasag/20170531_uj_magyar_legitarsasag"&gt; hvg.hu </a>portál.</p>

Huszonkét úti célba repülne a tervek szerint a budapesti székhelyű Ronan Air légitársaság, amelyet a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul alapított. Pozsonyba is repülnének. Egy újabb Sólyom Airways, vagy tényleg felszállnak a Ronan Air gépei?

Munkatársakat is toboroz már a Ronan Air Kft., amely az angol nyelvű álláshirdetések szerint egy Budapesten működő új, menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságot indítana 22 nemzetközi úti céllal.

Az egyik hirdetésben kereskedelmi mendzsert keresnek, aki többek között a leendő légitársaság belföldi és nemzetközi marketingstratégiájának kialakításáért is felelne. Egy másik hirdetésben titkársági és pénzügyes kollégát keresnek.

A leendő dolgozóknak július 1-jén már munkába is kellene állniuk Pest megyében, bár a munkavégzésük helye a hirdetések szerint rugalmas lenne.

A Ronan Air Kft. neve először 2014-ben bukkant fel, akkor jegyezték be. A cég tulajdonosa Godaliyanage Rohan Nanayakkara, aki 1993 óta képviseli Magyarországot Srí Lankán tiszteletbeli konzulként.

Az airportal.hu híroldal három éve azt írta, hogy a konzulátus az R-Group International csoport címén található, amely több vállalkozást is magába foglal, többek közt a Ronan Airt is.

Már él a ronanair.com webcím is, bár egyelőre csak az R-Group International oldalára mutat.

Akkor a portál azt is kiderítette, hogy a Ronan Air vezetője a Magyar Turizmus (MT) Zrt.-vel is tárgyalt még 2012-ben. A megbeszélések akkor egy menetrendszerinti légi járatról szóltak az emirátusokbeli Sharjah és Budapest között.

A mostani álláshirdetésben már 22 úti célt emlegetnek, az R-Group International honlapján pedig egy útvonaltérképet is találni, amelyen Nagy-Britanniától és Dániától egészen Jordániáig terjednek a célállomások.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"277377","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 600px; height: 571px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Egy másik, viszonylag nehezen értelmezhető ábrán pedig sok kelet- és nyugat-európai ország szerepel, középen Magyarországgal kiinduló pontként.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"277378","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"371","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Érdekesség, hogy itt a budapesti mellett a debreceni, egy pécsi és egy szegedi reptér is szerepel.

A Sólyom Airways rosszemlékű története után vélhetően sokan várják már a további részleteket a Ronan Air tervezett indulásáról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?