A világ legpontosabb légitársaságai is késnek

A világ legpontosabb légitársaságai is késnek

<p>A brit fogyasztóvédelmi magazin, a Which? felmérést készített a világ legpontosabb, illetve legtöbbet késő légitársaságairól. Ebből a célból 850 ezer érkezést figyeltek meg, 25 brit repülőtéren tavaly &ndash; írja a Turizmus.com.</p>

A brit fogyasztóvédelmi magazin, a Which? felmérést készített a világ legpontosabb, illetve legtöbbet késő légitársaságairól. Ebből a célból 850 ezer érkezést figyeltek meg, 25 brit repülőtéren tavaly – írja a Turizmus.com.

A legrosszabb helyezést az Air Transat érte el, eszerint járatainak 45 százaléka nem érkezik meg pontosan. Ezután jön az Icelandair második 44 százalékkal, majd a Norwegian 40 százalékkal.

A Norwegian vezetői elismerték, hogy nem jellemző rájuk a pontosság, már ami a Nagy-Britanniába irányuló járataikat illeti. De erről nem csak ők tehetnek, legalább ekkora szerepet játszik a rossz időjárás, a sztrájkok és az angliai repterek helyhiánya, zsúfoltsága. Ugyanakkor Tonje Næss, a Norwegian kommunikációs szakembere hangsúlyozta, hogy nagyon fontos számukra a pontosság, és állandóan igyekeznek tartani az időt. Annál is inkább, mivel az Egyesült Királyság az egyik legnépszerűbb úti cél a skandináv piac számára.

A Which? felmérése szerint a KLM a legpontosabb légitársaság, járatainak csak 12 százaléka késik. A QATAR gépeinek 86 százaléka érkezik pontosan. Ezután az Iberia következik, majd az Aer Lingus 82,28%, a British Airways, a Flybe, a Wizzair, a Delta Airlines, a Virgin Atlantic,  az Aurigny Air Services, az Air Malta, a Lufthansa, a Ryanair, a Swiss Airlines, a SAS, a Singapore Airlines, és a United.

A felmérés szerint a KLM a legpontosabb légitársaság, járatainak csak 12 százaléka késik

Fontos tényező a pontosságban a repülőtér állapota és minősége, így ezekről is készült már több felmérés. Egy másfél évvel ezelőtti hír szerint a legpontosabban indító és fogadó repülőterek listáját az angol Bristol Airport vezeti 94,4 százalékkal. A Heathrow, amely Európa legforgalmasabb repülőtere, 75,5 százalékot ért el. Akkor a stockholmi Arlanda 85,4 százalékkal, a koppenhágai Kastrup (89,8%), a helsinkii Vaanda (88%) és az oslói Gardermoen (87,9%) repülőterek mögé szorult, legalábbis, ami a pontosságot illeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?