Éheztette a légitársaság az utast, mert lisztérzékeny

<p>A légitársaságok lehetőséget biztosítanak arra, hogy ha az utas valamilyen ételre érzékeny, akkor azt jelezheti, és a fedélzeten egy olyan, speciális ételt fognak neki felszolgálni. Ez általában sikerül is, ám most egy szlovák fiút az ANA légitársaság éheztetett egy 9,5 órás járaton. Kapott ugyan speciális ételt, de abban nem volt köszönet.</p>

A légitársaságok lehetőséget biztosítanak arra, hogy ha az utas valamilyen ételre érzékeny, akkor azt jelezheti, és a fedélzeten egy olyan, speciális ételt fognak neki felszolgálni. Ez általában sikerül is, ám most egy szlovák fiút az ANA légitársaság éheztetett egy 9,5 órás járaton. Kapott ugyan speciális ételt, de abban nem volt köszönet.

Martin Pavelka lisztérzékeny. Ahogy az Új Szónak elmondta, ezt mindig jelzi is a légitársaságnak, és eddig ebből sosem volt probléma, mindig gluténmentes ételt szolgáltak fel neki a fedélzeten. Most azonban a japán –egyébként ötcsillagosnak nevezett –  ANA légitársaság, NH879-es, Tokió­Sydney járatán csak egy banánt szolgáltak fel számára, ezzel kellett beérnie a 9,5 órás úton. Míg a többiek jóízűen falatozták mellette az angol reggelit, neki ennyi járt. S hogy kicsit abszurd is legyen a helyzet, a banán mellé még egy kést és villát, sót és borsot is tartalmazó kis csomagot is kapott… A jegy egyébként 1200 fontba, azaz csaknem 1400 euróba került.

A légitársaság az esettel kapcsolatban azt válaszolta az utasnak, valamint a hírt lehozó lapoknak, hogy „nagyon büszkék vagyunk szolgáltatásainkra, de ennek az utasnak az esetében nem sikerült teljesítenünk az elvárásokat. Személyesen is elnézést kérünk tőle, és felülvizsgáljuk a gluténmentes ételkínálatunkat, és azt, hogy azt hogyan szolgáljuk fel.”

Pavelka az Új Szónak elmondta, hogy ugyan a személyzet a fedélzeten felkínálta neki, hogy egyen a sima – lisztet tartalmazó – menüből, de egy ilyen cinikus hozzáállás egy gluténérzékeny utasnál még inkább fokozza az elégedetlenséget.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?