Tavaszi feltöltődés Hévízen a Carbonában

<p>Jó napot kívánok, Bianca vagyok, és most bevezetem önt az ayurvéda világába &ndash; üdvözöl a masszőr. Az egyórás masszázs után már tudom, nem ez volt az utolsó ilyen kezelés életemben, hiszen ahogy az indiai kezelés jelmondata is mondja: nemcsak a testet, hanem a lelket is újjávarázsolja. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szállodában jártunk.</p>

Jó napot kívánok, Bianca vagyok, és most bevezetem önt az ayurvéda világába – üdvözöl a masszőr. Az egyórás masszázs után már tudom, nem ez volt az utolsó ilyen kezelés életemben, hiszen ahogy az indiai kezelés jelmondata is mondja: nemcsak a testet, hanem a lelket is újjávarázsolja. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szállodában jártunk. Hévíz egyik legnépszerűbb szállodája a Carbona. Ez nem is véletlen, hiszen remek szolgáltatásokat, finom ételeket, profi kezeléseket és megannyi szaunaélményt kínál – itt mindenki megtalálja azt, amire egy wellnesspihenésen vágyik. 

Szobák

A szálloda szobái ízlésesen berendezettek, minden van, ami elvárható (természetesen az ingyenes wifi sem hiányzik a szobából). A luxus ágynemű már nagyon jó jel, de az éjjeliszekrényen egy kis menülapra is bukkantunk  ez pedig a párnamenü, amely négyféle, különbözően kialakított párna kipróbálását kínálja fel. A kiválasztott párnákat a szobalánytól kell kérni, és érdemes kipróbálni, mert sokkal kényelmesebben, kellemesebben fognak aludni, mint gondolnák. A kényeztetés így az éjszakai alvás idején sem ér véget. 

Wellness

Egy ilyen szállodának a központi része a wellness. Itt ilyenből több is található, a fő részen egy 50 méteres sportúszómedence, számos szauna (külön van textilszauna a fürdőruhás szaunázáshoz és egy szauna a ruha nélküli izzadást előnyben  részesítőknek), tepidárium, sókamra várja a vendégeket. Nyáron pedig a külső medencék, pezsgőfürdők teszik még élvezetesebbé a pihenést. Van termálfürdő is, ahol a hangulatos környezetben két medencében pihenhetünk, áztathatjuk magunkat, a két pezsgőfürdő pedig még élvezetesebbé teszi a gyógyfürdőzést. 

Természetesen a Carbona szállodában sem maradnak el a szaunaszeánszok, ezeket nem érdemes kihagyni. Naponta több szaunafelöntés közül válogathatunk, sőt, a szaunamesterek Magyarország legjobbjai közül kerülnek ki, s ha szerencsénk van, akkor az országos bajnok, azaz a Sauna Oscar győztese szórakoztat bennünket. Egy ilyen felöntés után kellemes fáradtság tölti el az embert, aztán mintha kicserélték volna, teljes felfrissülés következik. 

Ha valamiben kiemelkedik a szálloda, az a kezelések sokfélesége, minősége. Külön kiskönyvből választhat a vendég, szinte nincs olyan masszázsfajta, kezelés, amelyet a menüben ne találna meg. Állapotfelmérő diagnosztikai berendezések, prevenciós felmérések, kezelések is a vendégek rendelkezésére állnak. 

Mi az ayurvéda-masszázst próbáltuk ki, amelyet mindenkinek csak ajánlani tudok. A forró olajos masszázs olyan új élménnyel gazdagítja a vendéget, amely után szinte rajongója lesz ennek az indiai kezelésfajtának. A masszázs végén egyszemélyes, eredeti indiai tikfából készült kabinban gőzöljük magunkat, finom indiai tea kortyolgatása közben.

Ízek világa

Külön említést érdemel a konyha – az ételek és sütemények nagyon finomak, és itt nemcsak a hagyományos magyaros és nemzetközi ételek közül lehet választani, hanem a helyi jellegzetességeket is megkóstolhatjuk. Érdemes megkóstolni a dödöllét, a helyi almás pitének pedig nincs párja. Péntek esténként élőzene teszi hangulatosabbá a vacsorázást. A nap folyamán és este a Platán bárban kávézhatunk, sütizhetünk, koktélozhatunk. 

Helló! – mondja távozásunkkor a szálloda ikonikus állata, Csucsu. A beszélő papagáj nem mindig van hangulatában, de ha megered a nyelve, akkor nagyon szórakoztató tud lenni, ahogy és amiket beszél. De nem hosszú időre búcsúzunk, hiszen a kellemes hétvége után már tudjuk – visszatérünk! 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?