Betegséget okoz az utaskísérők új egyenruhája

<p>Hónapok óta keresnek alternatív megoldást a problémára, de egyre inkább úgy tűnik, hogy az American Airlinesnak (AA) nem marad más lehetősége, mint hogy lecseréli a nemrég bevezetett formaruhát &ndash; írja az <a href="http://index.hu/kulfold/2017/03/15/oriasi_baj_van_az_american_airlines_…;

Hónapok óta keresnek alternatív megoldást a problémára, de egyre inkább úgy tűnik, hogy az American Airlinesnak (AA) nem marad más lehetősége, mint hogy lecseréli a nemrég bevezetett formaruhát – írja az Index.

A 70 ezer alkalmazott közül sokan jelentették a vezetőségnek, hogy a tavaly szeptemberben bevezetett egyenruhák viselése komoly egészségügyi következményekkel jár. Volt, aki kiütésekkel és fejfájással megúszta, de komoly légzési nehézségek is előfordultak. A különböző tüneteket a cég mindenféle alkalmazottja jelentette vegyesen, de az utaskísérők tűnnek a leginkább érintett csoportnak, közülük háromezren jelezték, hogy belebetegednek az új formaruhába.

Az AA vezetői folyamatosan egyeztetnek a lehetőségekről, de hetvenezer ember több váltás munkaruháját újraterveztetni és legyártatni évekbe kerülne, így próbálnak más irányokban elindulni. A baj az, hogy hiába ajánlottak fel más anyagból készült, de szabásában megegyező uniformisokat, sokan ugyanúgy rosszul lettek, mikor felvették.

A légitársaság az utaskisérőket képviselő szervezettel is tárgyal, de hiába fejeződött be épp a közelmúltban egy háromnapos tárgyalássorozat, a küldöttek semmilyen újdonságról nem tudtak beszámolni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?