Ellepték a szlovákiai turisták Magyarországot

<p>251 ezer vendégéjszakát töltöttek a szlovákiai turisták Magyarországon az idei év első nyolc hónapjában. Ez óriási növekedés, 21,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ezzel a szomszédos országok közül Szlovákia nőtt a leginkább &ndash; derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége legfrissebb Trendriportjából.</p>

A külföldi vendégszám növekedésében idén a vidéki szállodák messze megelőzték a budapesti hoteleket. A fővároson kívüli hotelekben a külföldi vendégéjszakák száma 9,6%-kal, Budapesten csak 0,4%-kal nőtt. A fővárosi szállodákban a külföldi keresletben tapasztalt minimális növekedést ellensúlyozta az átlag szobaárak országos átlagot meghaladó növekedése – írja a turizmus.com utazási portál.

Az Európai Unióból 3,4%-kal, az európai országokból 2,8%-kal, Ázsiából 12,9%-kal nőtt a kereslet. Utóbbiban nagy szerepe volt annak, hogy Kínából 37,4%, Izraelből 21,1%, Dél-Koreából 19,9% volt a növekedés.

A legnagyobb beutazó piacokról különösen erős kereslet mutatkozott Szlovákiából +21,9%, Romániából (+15,9%) és Csehországból (+17,9%). Budapesten a tíz legnagyobb beutazó piac közül hatnál – Németország, USA, Olaszország, Franciaország, Oroszország, Svédország – visszaesés történt az első nyolc hónapban, ennek is tulajdonítható, hogy Kína bekerült a legnagyobb tíz közé a 9. helyen.

A vidéki hotelek forgalmának növekedése felülmúlta a fővárosiakét. A fővároson kívüli szállodák összes bruttó forgalma 9%-kal, szobaárbevétele 11,7%-kal nőtt, miközben a fővárosban az összes forgalom 5,5%kal, a szobaárbevétel 7,4%-kal lett nagyobb a múlt évhez képest. A vidéki szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 7,5%-kal, a külföldi 9,6%-kal emelkedett. Utóbbi a szlovák, cseh, román, ukrán beutazás átlagot messze meghaladó erősödésének tulajdonítható. A balatoni régióban levő szállodák összes forgalma 8,2%-kal, szobaárbevétele 12%-kal múlta felül a bázist.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?