Szigorú biztonsági intézkedések az Oktoberfesten

<p>Megnyílt Münchenben az Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztivál, amelyen a terrorfenyegetettség miatt idén szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be.</p>

A legfontosabb új szabály, hogy nem lehet bevinni a sörfesztivál területére 3 liternél nagyobb térfogatú táskát vagy hátizsákot. A bejáratoknál megőrzőket állítottak fel, amelyekben átvizsgálás után lehet elhelyezni a túlméretes csomagokat.

A másik fontos újítás, hogy a fesztivál teljes területét elválasztották a környezetétől, az utolsó nyitott szakaszt mozgatható – szükség esetén perceken belül lebontható – kerítéssel zárták le. Így már egyáltalán nem lehet biztonsági ellenőrzés nélkül belépni a mintegy 35 hektáros Terézia-rétre, amelyen az idén a szokásosnál egy nappal hosszabb ideig, október 3-ig várják a vendégeket a sörsátrakban és minden korábbinál drágábban – literes korsónként átlagosan 10,45 euróért – adják a sört.

Valamennyi bejáratnál folyamatosan tartanak ellenőrzést. Két kaput csak a fesztiválon dolgozók és a sátrakhoz árut szállító fuvarozók használhatnak. Növelték a biztonsági emberek számát is, a bejáratoknál csúcsidőben 450-en dolgoznak, a fesztivál területén és környékén járőröző rendőrök számát pedig a tavalyi 500-ról 600-ra emelték, és a tavalyi 19 után 29 térfigyelő kamerát helyeztek el.

A müncheni hatóságok szerint úgynevezett elméleti terrorveszély fenyegeti a fesztivált, vagyis nincs információ készülő terrorcselekményről, de nem lehet kizárni, hogy történhet támadás.

A Bayerischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a biztonsági szigorítások legalábbis az első órákban nem okoztak nagyobb fennakadást, úgy tűnik, a legtöbben hallottak az új szabályokról, így nagyobb táska, hátizsák nélkül mentek ki a Terézia-rétre (Theresienwiese), ahol a kezdetektől, 1810-től rendezik a sörfesztivált.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?