Átverésre figyelmeztet a kanadai kormány

<p>A kanadai kormány <a href="http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp?utm_source=slash-eta&amp;utm… </a>az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol a turisták az elektronikus beutazási engedélyt (eTA) kérelmezhetik&ndash; hívta fel a figyelmet a budapesti kanadai nagykövetség.</p>

Mint írták, a Kanadába repülővel utazó, illetve ott átszállni kívánó magyar/szlovák állampolgároknak ajánlatos a kanadai kormány hivatalos honlapján beszerezni a szükséges elektronikus beutazási engedélyt (eTA). Érdemes óvakodni egyéb olyan honlapokon nyújtott szolgáltatástól, amelynek során 7 kanadai dollárnál többet számolnak fel az engedély kérvényezéséért.

Számos vállalkozás üzemeltet olyan internetes oldalt, ahol külön díjat számolnak fel az elektronikus beutazási engedély kérelmezéséért és a tájékoztatásért, de ezek a vállalkozások nem a kanadai kormány nevében járnak el – írta a nagykövetség. Hangsúlyozták: a kanadai kormány honlapja az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol az eTA-t kérelmezni lehet, az igénylés 7 kanadai dollárba kerül.

Az eTA-t 2016. március 15-étől kell kérniük a vízummentességet élvező országok állampolgárainak, a bevezetés után hirdetett türelmi időszak 2016. szeptember 29-ével lejár. A feltételekről itt olvashat további részleteket.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?