Drága balatoni nyaralók

<p>A Balatonnál nyaralók többségének valószínűleg már megfordult a fejében, hogy az állandó bérlés, kempingezés, szállodázás helyett milyen jó is lenne egy saját kis nyaraló. Nekik nyújt segítséget az otthontérkép.hu szakportál, amely a nyaralók árait vette górcső alá.</p>

„A nyaralópiac van annyira változatos, hogy az 1 milliótól az 1 milliárdig, a közvetlen tópartitól az erdő közepén álló búvóhelyig tényleg bármi megtalálható. Hogy jó döntés-e a saját nyaraló, az mindenkinek a saját döntése, az azonban biztos, hogy ugyanúgy, ahogy a lakhelyünk kiválasztása esetében is, a nyaraló kiválasztását és megvásárlását is meg kell előzze egy alapos felderítőmunka” – nyilatkozta Ditróy Gergely az Otthontérkép vezető elemzője.

A Portfolio pénzügyi portál szerint a Balaton környékén jóval többet kell fizetni az ingatlanokért négyzetméterenként, mint az ország kevésbé felkapott részein. Míg Balatonfüreden, Siófokon és Balatonföldváron jócskán 30 millió forintot kell fizetni átlagosan egy nyaralóért, addig például Szentendrén vagy Gárdonyban ennél kevesebb, mint a felét. Jó és kedvező ajánlatokat – pláne ha felújítandó – természetesen ki lehet fogni, ehhez azonban nagy szerencse, körültekintés és türelem szükséges. A Balaton töretlen népszerűsége a számokban is megmutatkozik.

Az Otthontérkép adatai szerint a Balaton körüli 8 kistérség átlag kínálati ára 236 ezer Ft/négyzetméter. Az árak azonban természetesen itt is meglehetősen széles skálán mozognak. A legkedvezőbb áron a marcali (136 ezer Ft/négyzetméter) és a tapolcai (183 ezer Ft/négyzetméter) kistérségben vásárolhatunk ingatlant. Őket követi a keszthelyi (208 ezer Ft/négyzet-méter), a balatonalmádi (218 ezer Ft/négyzetméter), a fonyódi (241 ezer Ft/négyzetméter) és a balatonföldvári (260 ezer Ft/négyzetméter) régió. A legtöbbet pedig Siófokon (313 ezer Ft/négyzetméter) és Balatonfüreden (330 ezer Ft/négyzetméter) kell fizetni négyzetméterenként egy ingatlanért.

A nyaralóvásárlás ugyan sok ember álma, kevesebben vannak viszont azok, akik valóban meg is engedhetik maguknak. A beruházás előtt mindenképp érdemes végiggondolni, hogy mennyire lenne kihasználva a hétvégi menedék, alkalmas-e az ingatlan rövid távú lakáskiadásra és hogy mennyi időt és pénzt tud fordítani a tulajdonos a nyaraló gondozására

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?