Csökkenti a Ryanair a poggyászdíjat

<p>Új csomagdíjtáblázattal jelentkezett a Ryanair. Az ír fapados az eddigi 108 (!) tarifából mindössze hat opciót hagy meg, így átláthatóbb lesz a díjszabás.</p>

A Ryanair szerint az utasok többségének ez díjcsökkenést jelent, ám sok olyan utas is lesz, akik ez után többet fizetnek a feladott poggyászért. Fontos, hogy a légitársaság megszüntette azt a szabályt, hogy a foglalásnál olcsóbb a poggyászdíj, míg ha később szeretnénk hozzáadni ezt az opciót, akkor eddig felárat kértek érte.

A Ryanair új szabálya szerint a 15 kg-os csomag ára a belföldi, 2 óránál rövidebb utakra 15 euró (a régi ár 30 euró volt), a nemzetiközi járatokon, a három óránál rövidebb utaknál az eddigi 30 euró helyett 25 euró lesz, míg a három órát meghaladó útvonalakon nem változik az ár, ott marad a 40 euró. A 20 kg-os csomag ára belföldön 25 euró (40 euró helyett), a három óránál rövidebb szakaszokon 35 euró (40 euró helyett), míg a hosszabb útvonalakon marad az 50 euró.

A kézipoggyászok rendszere változatlan, azaz két csomagot vihetünk fel ingyen a fedélzetre, egy nagyobb (legfeljebb 10 kg súly, 55 cm x 40 cm x 20 cm) és egy kisebb táska (maximum 35 cm x 20 cm x 20 cm).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?