Kizárja az utazásból az easyJet a későn érkezőket

<p>Új szabályt vezet be a fapados légitársaság, melynek értelmében visszafordítják az utasokat, ha indulás előtt kevesebb, mint 30 perccel érkezik a biztonsági ellenőrzésre.</p>

Az easyJet bevezeti azt az új szabályt, amely szerint mindenkit automatikusan visszafordíttat, aki a biztonsági ellenőrzésre a repülő indulása előtt kevesebb, mint 30 perccel érkezik – olvasható a HVG-n. A visszafordított utasokat az EasyJet pultjához irányítják, ahol elintézhetik az átfoglalást, ami természetesen nem olcsó mulatság.

A légitársaság jelenleg a jegyekhez 7,5 fontért (10 euró) ad olyan „biztosítást”, amely az utas késése esetén a repülőjegy árának visszatérítésére, vagy a következő üres helyre való ingyenes átfoglalásra jogosít. Aki viszont ezt nem veszi meg, és úgy kési le a gépet, hogy már benn van a reptéren, attól 80 fontos (105 eurós) „mentési díjat” kérnek. Az easyJet szóvivője szerint a lépés megkíméli az utasokat attól, hogy a 80 fontos díj megfizetésébe belesodródjanak.

A British Airwaysnek egyébként hasonló szabálya van a Heathrow termináljain, ahol az indulás előtt 35 perccel kell megkezdeni a biztonsági ellenőrzést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?