Az oroszok 72 százalékának nincs útlevele

Az oroszok 72 százalékának nincs útlevele

<p>Az oroszok 72 százalékénak nincs külföldi utazásra jogosító útlevele &ndash; derült ki a moszkvai független Levada közvélemény-kutató központ kedden nyilvánosságra hozott felméréséből.</p>

A fennmaradó, 28 százaléknyi külföldre járók többsége vezető beosztású, tisztségviselő, férfi és 25–40 év közötti, felső fokú végzettséggel rendelkező személy.

Az oroszok többsége sohasem járt a volt Szovjetunió határain kívül, a megkérdezettek 72 százalékának nem volt olyan hivatalos útja, amely során kilépett volna az egykori szocialista államszövetség területéről, 59 pedig nem volt üdülni a volt tagköztársaságok határain túl.

A megkérdezettek 70 százaléka szerint biztonsági megfontolások miatt kell lemondani a külföldi utakról. A felmérést egy 800 fős mintán, 48 oroszországi régió 137 településén végezték el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?