Mire számíthatunk bajban?

<p>A hét elején a szolgáltatások alapján hasonlítottuk össze a fapados és a nemzeti modellt, most pedig azt nézzük meg, mire számíthat az utas, ha baj van, ha késik a járat, törlik a járatot, ha egy reptéren kell(ene) éjszakáznia, vagy ha valamiért fel kell hívnia a légitársaság ügyfélszolgálatát.</p>

Az első, a legegyszerűbb probléma, ha fel kell hívni a légitársaság ügyfélszolgálatát. Míg a hagyományos légitársaságok a leggyakrabban magyar nyelven is segítenek az utasokon (azok, amelyeknek van Budapesten irodájuk – pl. KLM, Air France, Delta, Alitalia, Lufthansa, British Airways stb.), addig a fapadosok ügyfélszolgálatát csak emelt díjas telefonszámon lehet elérni, és amíg valóban beszélni tud az ügyfél, addig sokszor 5–10 perc is eltelik. Az emelt díjas telefonszámok percdíja az 1 eurót is elérheti.

Ha késik a járat vagy törlik, az utasoknak meleg étel, ital és távközlési szolgáltatás is jár, sőt, ha nagyobb a késés vagy csak másnap tud indulni az utas, akkor szállást is köteles adni a légitársaság. Ilyenkor a hagyományos légitársaságok automatikusan segítenek az utasnak a helyszínen, a fapadosok egy része is ad utalványokat. De nem ez a jellemző – ilyenkor érdemes utólag behajtani a késés, járattörlés miatti extra kiadásokat, azaz gyűjteni kell az összes számlát, a hotelszoba áráról szóló igazolást is.

Bár a fapadosok járataira nem lehet átszállásos jegyet foglalni, mégis sokan megteszik, mivel úgy gondolják, így olcsóbban eljuthatnak pl. a Kanári-szigetekre (pl. Pozsony–Barcelona Ryanairrel, majd Barcelona–Tenerife szintén a Ryanairrel vagy a Vueling légitársasággal). Csakhogy ha az első, Barcelonába tartó gép két órát késik, akkor az utas lekési a „csatlakozást” (ilyenkor az érkezést követően fel kell venni a csomagot, majd újra be kell csekkolni, ismét át kell menni a biztonsági ellenőrzésen). Az utas nem számíthat segítségre, sőt a másik gépre új jegyet kell vennie, ami az indulás napján akár több száz euró is lehet (valamint ismét meg kell fizetnie a poggyász árát).

 

Hasonló helyzetben, ha a hagyományos légitársasággal utazunk, és az egyik gép késik, akkor a légitársaság automatikusan ad étkezési utalványokat, néha még 50–100 eurós utalványt is, amit a következő utazásra lehet felhasználni, átfoglalja az utast egy másik járatra, természetesen ingyen. Ha pedig az esti gépet kési le az utas, akkor egy négycsillagos szállodában foglal számára szállást, természetesen ehhez vacsora, reggeli és transzfer is jár – a légitársaság pénzén.

 

Összegezve elmondható, hogy ha valakinek fontos az, hogy bajban minden segítséget megkapjon, érdemes hagyományos légitársasággal utaznia. Mint az árösszehasonlításokból is gyakran kiderült, a közvélekedéssel ellentétben ez az olcsóbb megoldás, jobbak a szolgáltatások is, és figyelnek arra, hogy az utas elégedett legyen. Hagyományos légitársasággal utazni egyet jelent azzal, hogy biztosak legyünk abban: ha baj van, akkor minden segítséget megad a légitársaság – ingyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?