All inclusive átverések

<p><strong>Nyaralni készül, all inclusive szállodában? Akkor a foglalás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni arról, hogy mit is takar az all inclusive szolgáltatás. Mert óriási különbségek vannak.</strong></p>

Az utóbbi időben szinte hívószó lett az all inclusive, azaz mindent benne szolgáltatás. Amint a neve is mondja, elvileg mindennek benne kellene lenni, de a gyakorlatban ez nem így működik. Sok szállodában ugyanis olyan érzése lehet az utasnak, hogy a szálloda át akarja verni, számos olyan „extra” szolgáltatást kínál felárért, amelynek elvileg már benne kellene lenni az árban. Ezekből gyűjtöttünk néhányat.

Az alap: az étkezések

A legtöbb all inclusive szállodában napi háromszori étkezés van (reggeli, ebéd, vacsora), a jobb szállodák még köztes étkezési lehetőséget is kínálnak – ilyen a késői reggeli, a délutáni snack és fagyi, esetleg a késő éjszakai vacsora. Ebből a szempontból nincs nagy különbség, az eltérések legfeljebb az ételek minőségében lehetnek, de ez már egy másik cikk témája.

Sportolási lehetőségek

Szinte minden hotel kínál sportolási lehetőséget: asztalitenisz, biliárd, tenisz, vízi sportok stb. Az egyes szállodák közötti különbség abban van, hogy melyiket tekintik extrának, azaz milyen sportolásért kell fizetni külön. Mert számos hotel bizony ebből is extra bevételi lehetőséget remél.

Wellness, fitnesz

Alig van olyan hotel, ahol ne lenne spa részleg, itt szaunák, gőzfürdők, törökfürdők várják a vendégeket. És természetesen masszázsok. Ez utóbbi mindenhol extra költséggel jár, ám sok helyen a szaunákért is extra díjat számolnak fel. Hasonlóan az edzőteremhez, amelyért szintén különdíjat számolnak fel sok szállodában. Aki tehát a nyaralás alatt is szeretne kicsit mozogni az edzőteremben, az erre is figyeljen – illetve arra, hogy milyen a terem felszereltsége, mert sok hotel – bár extra költséget számol – erre már nem figyel, szakadt, szinte már balesetveszélyes gépekkel szereli fel az edzőtermet.

A finom kávé

Számos szálloda szinte ihatatlan barna valamit ad – ezt ott kávénak hívják. Ez ingyenes. De aki jó kávét szeretne, annak külön kell fizetni ezért, egy minőségi presszóért 2–3 eurót is elkérhetnek. Aki pedig szereti a kávét, az inkább fizet, mint igya azt a rossz valamit. Az, hogy a frissen facsart narancslé mindenhol extra költség, szinte már meg sem lep senkit.

Italok

Ami a legtöbb helyen ingyenes, az a helyi alkoholos és alkoholmentes italok, valamint néhány koktél. Vagyis csapolt kóla, helyi sör, helyi vodka, gin stb. Aki az itthon megszokott, nemzetközi minőségre vágyik, újra csak fizetésre van ítélve…

Internet

Az egyik legnagyobb pénzkereseti lehetőség az internet – a szobákban szinte csak fizetősen érhető el, a lobbiban ingyenes, de az meg a legtöbb helyen olyan lassú, hogy használhatatlan. De sok szálloda ad ingyen netet – korlátokkal: találkozunk olyan hotellel, amelyik büszkén hirdette, hogy nála ingyenes az internet – igaz, egy héten csak maximum 100 MB, de ezt a csatlakozást csak egy eszközzel lehet megvalósítani. A 100 MB ma már semmit sem ér, olyan kevés, az egy eszköz pedig nevetséges – szinte mindenkinek van egy laptopja, telefonja, esetleg tabletje. Ez már három berendezés / fő.

Extra bárok

Az all inclusive szállodákban vannak bárok, amelyek nem tartoznak a programhoz, így ott mindig fizetni kell a vendégnek – akkor is, ha ugyanabban a szállodában, a szomszédos étteremben, bárban ugyanazt ingyen adják. A legtöbb hotelben például a diszkó mindig extra költséget jelent – és az árak is ezt tükrözik, sokszor az európai árakat is meghaladó összegeket képesek elkérni egy-egy italért. Aki szereti a vízipipát, az ne számítson arra, hogy azt ingyen adják, az szinte mindenhol extra pénzbe kerül.

All inclusive, de meddig?

Az egyik legnagyobb átverés, hogy az all inclusive program csak bizonyos ideig vannak, utána minden fizetős – az itallap pedig elég borsos. Vannak hotelek, ahol csak 11-ig, vagy 12-ig van az all inclusive –– sőt olyannal is találkoztunk, ahol csak 10-ig volt a program –, ha ez után fogyasztana a vendég, azért keményen megfizettetik.

 

Összefoglaló

A legtöbb egyiptomi, törökországi, tunéziai szálloda all inclusive szolgáltatással várja a vendégeket. De mind népszerű ez az ellátási forma az európai, Karib-térségi nyaralóhelyeken is. Így aki pihenni szeretne, az jól válassza meg, melyik hotelben teszi, nehogy méregdrága nyaralás legyen az olcsó tengerparti utazásból. Hiszen a sok extra egész szép kis összeget eredményezhet.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?