Spórolja meg a metróbérlet árát! Olcsóbb szállással

<p>Sok olyan népszerű nagyváros van, ahol méregdrágák a belvárosi, vagy a központhoz közeli szállodák. És ezért a sokszor 100 eurót is meghaladó háromcsillagos szobaárért gyakran csak egy 10 négyzetméteres szoba jár, reggeli nélkül.</p>

A szemfüles turisták azonban ennél sokkal jobb minőségű, kedvezőbb árú szobát foglalhatnak, és sokszor még a városi tömegközlekedésre szóló bérlet árát is megspórolhatják.


A megoldás a reptéri szálloda. A legtöbb városban ugyanis a repülőtér közelében 30-50 százalékkal is olcsóbbak a négy- és ötcsillagos hotelek, reggelivel. Így a kis „lyuk” helyett egy luxushotelben pihenhet, és a finom, gazdag reggeli után már indulhat is a város felfedezésére. Aki ezt a megoldást választja, az egy hosszú hétvége alatt akár 50-80 eurót is spórolhat – persze, ha nincs ellenére, hogy esténként ki kell vonatozni a repülőtér közelébe.

S hogy egy konkrét példán is illusztráljuk a reptéri szállodák olcsóságát: aki egy párizsi hosszú hétvégét tervez júniusban, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha egy megbízható minőségű, középkategóriás hotelben szeretne megszállni. Egy háromcsillagos, a belvároshoz közel lévő hotel ára 100 eurónál kezdődik, ennél olcsóbbak szinte csak a peremkerületekben találhatók – ahova szinte lehetetlen kijutni, rossz a közlekedés. Némi szerencsével ebben az árban már benne van a reggeli, ugyanakkor megközelítőleg 10-15 négyzetméteres szobában kell meghúzni magunkat.

Mivel a legtöbb turista repülővel érkezik a francia fővárosba, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy hat zónára szóló bérletet vásároljon a tömegközlekedésre. Ennek ára 54,50 euró, 72 órára. Ezzel pedig gyakorlatilag korlátlanul utazhat, akár a Versailles-i kastélyhoz is kimetrózhat. Mivel ez a bérlet már tartalmazza a reptéri zónát is, így érdemes körülnézni a reptéri szállodák ajánlatai között, hiszen ezzel akár a tömegközlekedésre szóló jegy árát is megtakaríthatja. A repülőtér közelében egy nagyon jó minőségű, turisták által kedvelt négycsillagos szállodai szoba a júniusi hétvégére már 154 euróért lefoglalható (két fő részére, reggelivel), három éjszakára, azaz ezzel 146 eurót takaríthat meg a belvároshoz közeli hotelhez képest. Ez fejenként 73 euró, azaz nem csak a bérletre futja ebből, de még némi zsebpénz is marad. A legtöbb repülőtér közelében lévő szálloda ingyenes transzfert kínál a vendégek számára, ezzel szinte percek alatt a hotelben találja magát az érkezést követően, és ugyanez igaz a visszaútra is, nem kell a csomagokat végigrángatni a metrón, a nagy tömegben, a kapukon.

Az olyan nagyvárosokban, mint Párizs, vagy London nem kell félni a közlekedéstől, ugyanis a metró sokszor éjfél után is jár, a reptérre pedig külön buszok is szállítják az utasokat a belváros több pontjáról, így bármikor, könnyen ki tud jutni a hotelbe. Sokszor gyorsabban, mint a városközpontból, csak több átszállással megközelíthető szállodába.

Bár a fenti spórolási lehetőséget egy párizsi példán mutattuk be, ugyanez a szabály érvényes a többi nagyvárosra is, főként azokra, ahol híresen drágák a szállodai szobák (Moszkva, New York, London, Barcelona stb.). Érdemes tehát ezt a lehetőséget is megfontolni, hogy még kevesebbe kerüljön egy hétvégi városlátogatás.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?