Moszkva szerint Washington a tűzzel játszik az újabb szankciókkal

Trump-Moszkva
Washington/Moszkva |

Washington a tűzzel játszik, és aláássa a globális stabilitást azzal, hogy újabb szankciókat hoz Moszkva, illetve olyan kínai vállalatok ellen, amelyek fegyvert vásárolnak Oroszországtól - figyelmeztetett pénteken Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

 

Rjabkov szerint az Egyesült Államokban valamifajta "nemzeti szórakozássá" vált az Oroszország elleni szankciók kiszabása, mert a csütörtökön bejelentett újabb büntetőintézkedés a külügyminiszter-helyettes összegzése szerint már a hatvanadik volt 2011 óta.

"Megfigyelhető ugyancsak a szenvedély, amely elragadta az amerikai politikusokat, akik közül sokan a saját kizárólagosságukba vetett hit rabjává váltak, és abban reménykednek, hogy még egy kis nyomásgyakorlással sikerül feltételeket szabni Oroszországnak" - fogalmaz közleményében Rjabkov. Szerinte ez sosem sikerül nekik, és "a szankciós gépezetet működtető" washingtoni döntéshozóknak legalább felszínesen meg kell ismerniük az orosz történelmet, hogy ne szorgoskodjanak hiába.

 

Kapcsolódó cikkünk

"Az sem ártana, ha felidéznék, mit is jelent a globális stabilitás fogalma, amelyet ők esztelenül ingatnak, feszültséget gerjesztve az amerikai-orosz kapcsolatokban. Dőreség tűzzel játszani, hiszen ez veszélyes lehet" - így Rjabkov.

Washington csütörtökön először hozott szankciókat Oroszországtól fegyvereket vásárló külföldi vállalat ellen: a büntetőintézkedések egy kínai céget sújtottak, amely vadászbombázó repülőgépeket és légvédelmi rendszerhez tartozó felszereléseket vásárolt. Emellett az Egyesült Államok további 33 olyan vállalatot és magánszemélyt tett szankciós listájára, amelyek vagy akik orosz katonai vagy hírszerzési szervezetekkel állnak kapcsolatban, vagy nekik dolgoznak. Washington szerint a büntetőintézkedésekkel "nem egyes országok katonai képességeinek aláásása a cél, hanem Oroszország pénzügyi megbüntetése az Egyesült Államok választási folyamatába történt beavatkozásáért, a Kelet-Ukrajnában tanúsított elfogadhatatlan magatartásáért és más rosszindulatú tevékenységéért".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?