15. tanévnyitó a Selye János Egyetemen

Selye János Egyetem
Komárom |

Az ünnepélyes tanévnyitóval elkezdődött a 15. akadémiai év a Selye János Egyetemen. Idén közös képzési programok indulnak magyarországi egyetemekkel.

Juhász György rektor ünnepi köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy miután a tavalyi tanévnyitón az egyetem komplex akkreditációjáról tudott beszámolni, az elmúlt akadémiai évben ilyen megmérettetésben már nem kellett részt venniük. A paletta folyamatos frissítése, bővítése céljából viszont az idei tanévtől közös képzést indítottak a gödöllői Szent István Egyetemmel és a budapesti Corvinus Egyetemmel, az előbbivel a vidékfejlesztési agrármérnöki, utóbbival a kereskedelem és marketing szakot. Ezen kívül akkreditáltatták az alapszintű pedagógia, valamint köznevelés-tanulmá-nyi programot, lehetőség nyílt a szakbővítésre a szlovák nyelv és irodalom szakon, és a nem pedagógia irányú felsőfokú végzettségűek kiegészítő pedagógia tanulmányokat is folytathatnak az egyetemen; ez utóbbi képzésre szeptember 30-ig még lehet jelentkezni. Az egyetemnek a 2018/19-es akadémia év kezdetén 1772 beiratkozott hallgatója van, ebből 1333-an alapképzésen, 396-an mesterképzésen, 43-an pedig doktori képzésen végzik tanulmányaikat. A legnépesebb a Tanárképző Kar 921 hallgatóval, a Gazdaságtudományi Karon 711-en, a Református Teológiai Karon 80-an tanulnak. A rektor beszámolt az infrastrukturális fejlesztésekről is, egyebek között az új kollégiumi részleg kialakításáról.

A tanévnyitón részt vett Peter Krajňák oktatási államtitkár is, aki előnyösnek nevezte, hogy anyanyelvükön tanulhatnak a diákok egészen a diploma megszerzéséig. Az egyetemek, főiskolák egy-egy régió fejlődésének motorjai, az államtitkár szerint ezért is fontos, hogy ebben a térségben is működik egyetem, immár 15 éve.

Az ünnepségen kiosztották a rektori díjakat, amit az egyetem azon munkatársai vehettek át, akik az előző akadémiai évben kimagasló szakmai, tudományos, publikációs tevékenységet végeztek. A tanévnyitó a hagyományoknak megfelelően az elsősök fogadalomtételével zárult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?