Művészeket vinne fel magával a SpaceX Hold körüli utazásának első ügyfele

SpaceX elon musk
Los Angeles |

Miután bejelentették, hogy Mezava Juszaku japán milliárdos a SpaceX 2023-ra tervezett Hold körüli utazásának első magánügyfele, a férfi elmondta, hogy az egyhetes utazásra 6-8 művészt hív meg magával, hogy az építészek, dizájnerek és más kreatív emberek ihletet kapjanak a különleges élménytől. 

Mint elmondta, ezek a művészek így "inspirálhatnák a mindannyiunkban élő álmodozót".

A 42 éves Mezava a tervek szerint a még fejlesztés alatt álló Big Falcon Rocket (BRF) nevű rakétával tesz majd egy fordulót a Hold körül, amelyet mintegy 200 kilométerre fog megközelíteni.

Elon Musk, a cég alapítója azt nem árulta el, hogy mennyibe kerül az út, csak annyit mondott, hogy Mezava rengeteg pénzt fizet, amit a BRF fejlesztésére fordítanak. Hozzáfűzte: Mezava bátorságot, eltökéltséget és kalandvágyat mutatott, amikor önként jelentkezett.

"Nem akarok egyedül átélni egy ilyen fantasztikus élményt" - mondta Mezava. Hozzátette: gyakran tűnődik azon, vajon az olyan művészek, mint Basquiat vagy Andy Warhol mit alkottak volna, ha elutazhattak volna az űrbe. 

Mezava nem árulta el, ki áll az űrutazás vendéglistáján, de újságírói kérdésre elmondta, gondolkodik azon, hogy elhívja Elon Muskot. "Talán mindketten ott leszünk a gépen" - reagált mosolyogva Musk.

A cégalapító elmondta, a BRF folyamatos fejlesztés alatt áll és több legénység nélküli kilövést fognak végezni, mielőtt utas kerül a fedélzetre. A 118 méteres, újra felhasználható rakétának külön utasszállító hajója lesz, ez a fejlesztés várhatóan ötmilliárd dollárba kerül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?