Beindult az Audi Q8 gyártása Pozsonyban

Audi Q8

Teljesen mindegy, hogy az Amerikai Egyesült Államokban, Európában vagy Ázsiában találkozik a jövőben az Audi Q8 modelljével, biztos lehet benne, hogy az autót Pozsonyban gyártották. A luxus terepjárót ugyanis az egész világon csak a Volkswagen pozsonyi gyárában fogják előállítani.

A gyártást csak múlt héten indították el, a gyárcsarnokban felsorakoztatott modelleket egytől egyig szlovák kliensek fogják átvenni; egy hónappal az előrendelések beindítását követően Szlovákiában közel harminc személy vette meg az autót. A gyárban teljes erőbevetéssel dolgoznak, naponta 870 Q8 modell gördül ki a gyárcsarnokból és indul útnak a nagyvilágba.

A modell, úgy mint a Volkswagen pozsonyi gyárában előállított autó, Just in time módszerrel készül, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy az alkatrészek közvetlen a konkrét modellbe való beszerelés előtt érkeznek meg a gyárba.

A Q8-ból nem hiányzik a gazdaságossági asszisztens, az útkereszteződés-asszisztens, a sávváltást segítő rendszer, az útpadka-figyelmeztetés és a környezetmegfigyelő kamerák rendszere. Mindezen megoldások mögött a vezetői segédrendszerek központi szabályzóegysége áll, amely folyamatosan sokrétű képet alkot az autó környezetéről, ennek alapján irányítva az egyes vezetői segédrendszereket. A szükséges adatokat felszereltségtől függően akár öt radarszenzor, hat kamera, tizenkét ultrahangos érzékelő és a lézerszkenner szolgáltatja. Várhatóan 2019 elején a távirányítású garázspilóta (Remote Garage Pilot) és parkolópilóta (Remote Parkpilot) innovatív asszisztensrendszerei is megérkeznek. (dp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?