Az Audi bemutatta elektromos SUV modelljét

Audi e-tron
San Francisco |

Az Audi a kaliforniai San Franciscóban hétfőn bemutatta a Tesla konkurensének szánt teljesen elektromos Audi e-tron SUV modellt.

 

Az Audi e-tron a jövő év közepétől lesz kapható az Egyesült Államokban 75 ezer dolláros áron 7500 dolláros adókedvezménnyel. Az Audi célja nem kevesebb, mint hogy "hosszú távon az első számú elektromos autó forgalmazóvá váljon az Egyesült Államokban" - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek adott interjúban Scott Keogh, az Audi of America elnöke.

Az Audi e-tron két villanymotorral rendelkezik az első és a hátsó kerekek hajtásához. A villanymotorok Magyarországon készülnek. A magyarországi motorgyár napi 200 Audi e-tron gyártásához szükséges kapacitással rendelkezik.

Az Audi e-tron középméretű, öt utas szállítására alkalmas SUV karosszéria kivitelű személygépkocsi. A karosszéria hagyományosan oldalra nyíló ajtókkal rendelkezik, szemben a Tesla X modell felfelé nyíló "szárnyaival". Az Audi e-tron 13 centivel rövidebb mint a Tesla X és felépítésében nagyjából a BMW X5 SUV modellre hasonlít. Az Audi e-tron 95 kilowattóra akkumulátor kapacitással rendelkezik, szemben a Tesla X 100D modell 100 kilowattóra kapacitásával. Az Audi e-tron hatótávját a bemutatón nem adták meg. A Tesla X 100D hatótávja 475 kilométer.

Az Audi együttműködésre lépett az Amazon.com kiskereskedelmi portállal is az elektromos autó otthoni töltését végző berendezések értékesítésére és felszerelésére. Az Audi tájékoztatója szerint a töltőállomás mintegy 1000 dollárba kerül majd. A Tesla otthoni töltőállomásai 500 dollárba kerülnek felszereléssel együtt.

 

Az e-tron vásárlói számára az Amazon szállítja le a töltőberendezéseket és az Amazon Home Services gondoskodik azok felszereléséről. "Az elektromos autók töltőberendezéseinek értékesítését és installálását fontos új üzletágunknak tekintjük" - mondta Pat Bigatel, az Amazon Home Services igazgatója a Reuters hírügynökségnek az Audi e-tron bemutatóján a San Francisco-i Bill Graham Civic Center rendezvényközpontban.

Az Audi anyavállalata, a Volkswagen AG által az amerikai hatóságokkal a dízelbotrányról kötött kártérítési megállapodás keretében finanszírozott Electrify America a jövő évben nyilvános töltőállomások telepítését kezdi meg az Egyesült Államokban a Reuters hírügynökségnek adott tájékoztatás szerint.

A Tesla 11 ezer töltőállomással rendelkezik az Egyesült Államokban, az Electrify America 2000 állomás létesítését tervezi jövő júniusig. Az Electrify America töltőállomásait bármilyen elektromos autó töltésére igénybe lehet majd venni, a fizetés pedig kártyával történik majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?