Kiska Bukarestbe utazott a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójára

Andrej Kiska aláírta az első törvényt, jóváhagyta a választások új szabályait
Pozsony |

Andrej Kiska államfő kedden Bukarestbe utazott a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójára.

 

Utóbbi várható eredményei között szerepel, hogy a résztvevők elfogadnak egy listát az elsőbbséget élvező, energetikai, közlekedési és digitális hálózatokkal kapcsolatos projektekről, továbbá létrehozzák a kereskedelmi kamarák hálózatát, illetve megerősítik érdekeltségüket egy a projektek társfinanszírozását szolgáló befektetési alap létrehozásában. Kiska tárgyalni fog Heiko Maas német külügyminiszterrel is. Az elnök a délutáni órákban tér vissza Szlovákiába. Minderről Henrieta Hajtová, az elnöki hivatal sajtóosztályának munkatársa tájékoztatott kedden.

 

A csúcstalálkozó díszvendégei Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke, Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter, valamint Heiko Maas német külügyminiszter lesznek. A tárgyalásokon részt vesznek az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, valamint a Világbank képviselői is.     

A Három Tenger Kezdeményezés az Európai Unió (EU) 12 tagállamát fogja össze. A következő országokról van szó: Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia és Szlovénia.

A kezdeményezés célja  megerősíteni az együttműködést az egyes tagállamok között a régió infrastrukturális összeköttetéseinek fejlesztése terén, elsősorban ami az energetikát, a közlekedést és a digitális hálózatot illeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?