La Liga - A FIFA-elnök nem tartja jó ötletnek az amerikai bajnokit

Gianni Infantino
Madrid |

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke nem tartja jó ötletnek, hogy az Egyesült Államokban rendezzék meg a Girona-Barcelona spanyol bajnokit.

 

A La Liga vezetői azt szeretnék, ha a két csapat január 26-án Miamiban találkozna egymással, a FIFA első embere azonban ezt nem támogatja.

"A labdarúgásban alapelv, hogy a hazai mérkőzéseket valóban otthon játsszák a csapatok és ne külföldön" - mondta a svájci sportvezető, aki szerint az Egyesült Államokban MLS-összecsapásokra van szükség.

 

Kapcsolódó cikkünk

A januári Girona-Barcelona lehet a spanyol labdarúgó-bajnokság első mérkőzése, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az Egyesült Államokban rendeznek.

A találkozó létrejöttéhez azonban a spanyol (RFEF) és a nemzetközi után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek - az UEFA-nak és a CONCACAF-nak - is beleegyezését kell adnia. Utóbbi három formaságnak tűnik, viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók országhatáron túli rendezést. A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?