Tusk: szükség lehet egy rendkívüli Brexit-ügyi EU-csúcsra novemberben

Donald Tusk
Brüsszel |

Szükség lehet még egy rendkívüli Brexit-ügyi EU-csúcstalálkozó összehívására novemberben, ennek a lehetőségét is meg fogják vitatni az uniós állam- és kormányfők e heti informális salzburgi értekezletén - írta a vezetőknek küldött keddi meghívólevelében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

 

"A Brexit okozta károk mérséklése közös érdekünk. Sajnos a megállapodás nélküli kiválás még mindig elképzelhető, de ha felelősen cselekszünk, akkor elkerülhetjük a katasztrófát" - figyelmeztetett Tusk.

Érintette emellett a migráció témáját is, ugyanis az lesz a szerdán kezdődő, kétnapos találkozó egyik fő napirendi pontja. Hangsúlyozta, hogy a helyzet rendezése közös feladata a tagállamoknak és az uniós intézményeknek.

"Ha egyesek megoldani akarják a válságot, míg mások csak kihasználni, akkor a kérdés megoldhatatlan marad" - fogalmazott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?