Pellegrini abszolút támogatásáról biztosította Šefčovičot

Peter Pellegrini és Maroš Šefčovič
Pozsony |

Peter Pellegrini (Smer-SD) szlovák kormányfő abszolút támogatásáról biztosította Maroš Šefčovičot, az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelős alelnökét, aki hétfőn megerősítette, hogy harcba száll az EB elnöki tisztségéért. Pellegrini ezt a közös, szlovák-cseh kormányülés apropóján tartott sajtótájékoztatója végén jelentette ki.

 

A miniszterelnök hozzátette: Šefčovič az európai szocialisták jelöltlistájának élén fog állni a következő európai parlamenti választásokon. „Nagyon örülök, hogy valaki, aki a szocialista családot és a Smer-SD pártot képviseli, ilyen magas ambíciókkal rendelkezik. Úgy vélem, egy rendkívüli emberről van szó, aki nem él buborékban. Egy olyan emberről, aki sokat utazik, figyel és tudja, milyen a valós élet Európában és mik az európaiak valós problémái” – jelentette ki Pellegrini, aki a maga és a Smer-SD teljes támogatásáról biztosította Šefčovičot. „Sok sikert kívánok neki a jelölése kapcsán, és szeretném kifejezni, hogy részemről, valamint az egész párt részéről teljes támogatást élvezhet, illetve szilárdan hiszem, hogy a Szlovák Köztársaság kormánya részéről is.”

 

Arról, hogy Šefčovič ténylegesen az európai szocialisták csúcsjelöltje lesz-e, a párt októberi gyűlésén dönt. Addig még további szocialista politikusok is bejelenthetik az indulásukat a tisztségért. A belső verseny eredményei december elején válnak ismertté.

Šefčovič egyik fő célja az EB elnökeként az unió egységének biztosítása lenne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?