Szőke hölgy a kamion volánjánál

A férfiak rácsodálkoznak, amikor kiszáll a kormány mögül. Jarmila Zacher Pajpach 55 évesen ült be a negyventonnás kamion vezetőfülkéjébe. Férjével kettesben bejárta Európát, baleset nélkül, aztán egy szép napon abbahagyta. Most azonban arra készül, hogy ismét „nyeregbe” száll.

Hiába nézegetek, a fülekpüspöki ház udvarán nem áll kamion, csak két kutyus fogad. Ők őrzik a gazdasszonyt, mert a férj most is úton van. Jarmila sok helyütt volt otthon: az édesanyja poprádi, de a család hosszabb ideig a morva Jeseníkben élt, ő már ott született. Aztán Podivínbe, majd Liberecbe került. Édesapja az autók körül mozgott, Jarmila az ő génjeit örökölte (és a gyermekei is). Még 15 éves sem volt, s már felült apja motorkerékpárjára, volt villamosvezető, mindkét fia és nemrég elhunyt lánya is rabul esett a motoroknak, bár kisebbik fia most Angliában, szállodában dolgozik. A család 1970-ben költözött vissza a Tátrába, a rokonság zöme ma is ott él. Jarmila eladta a fülekpüspöki házat, amelyet annak idején a lánya vett, s Poprádon vásárolt lakást, hogy legyen, aki ránéz az otthonára, ha két-három hónapig távol lesz a férjével.

 

Hogyan lett kamionos?

Tervei, hogy ha majd egyszer nyugdíjban lesz…, másképp alakultak. Még mindig ott ül a kamion kabinjában. Mert függőség ez, olyan, mint amikor valaki nem tud kávé, cigaretta nélkül élni. Jarmila idehaza a legidősebb hölgy – persze, fiatalabb se sok van –, akinek C és E típusú, vagyis tehergépkocsira és nehézpótkocsira szóló jogosítványa van. 55 évesen váltott az autók dromedárjára (36 volt, amikor személygépkocsi-vezetői engedélyt szerzett). Egy férfiak uralta világba csöppent, és nem fél bepiszkolni a kezét.

De hogyan lesz egy nőből kamionos? „Sok mindent csináltam – sóhajt egy nagyot. Húsz és fél évesen megözvegyültem, a fiam alig kétéves, a kislányom hathetes volt. Aztán megint férjhez mentem, ekkor született a legkisebb fiam, de rövidesen kiderült, hogy az emberem alkoholista. Pokol volt vele a tizenhárom év. Dolgoznom kellett, hogy a gyerekeket eltartsam: a Tatramatban elektroncsöveket szereltem, majd négy évig egészségügyi asszisztens voltam a poprádi hokisták mellett. Aztán fejőnő, borjúetető, majd egy nagyraktárban kötöttem ki. Egyszerre több munkát is vállaltam, másfél évig napközben a raktárban dolgoztam, délben rohantam a Tatramatba felszolgálni az ebédet, fél kilenckor értem haza. Egy-két órácskát aludtam, s mentem éjszakásra, akkor főztem. Magam is csodálkozom, hogy bírtam, de bírtam. A gondok megviselik az embert – mondja –, a munka nem. Többet fájt a fejem amiatt, hogy mi lesz a gyerekeimmel.”

Egy napon megszűnt a raktár, munka nélkül maradt. A legkisebb fia még középiskolás volt. Arra gondolt, hogy korkedvezménnyel nyugdíjba megy, de a hivatalban azzal küldték el, hogy jöjjön vissza nyáron. Ez feldühítette. „»Nem jövök – vágta oda –, inkább megszerzem a kamionosjogosítványt. Ha egészségileg rendben találnak, meg a pszichológiai teszteken is túljutok, semmi nem állít meg.« A munkahivatalból egyenest mentem az oktatóhoz, akinél előtte már a fiammal, majd a férjemmel jártam. »Rajtam a sor« – mondtam az oktatónak.”

Másnap reggel nyolckor már ott ült a kamionban. Minden ment, mint a karikacsapás, elsőre letette a vizsgát, maximális pontszámmal. 

 

Férfiak uralta világ

Korábban, amikor munka nélkül maradt, néha elkísérte külföldre a férjét. A román határon hosszú sorok kígyóztak, sokáig tartott a vámkezelés. A sofőr távollétében a kísérők mentek odább az autóval, ahogy mozdult a sor. Jarmila, hogy ne előzzék meg őket, átült a volánhoz. Előtte már volt ideje, hogy megfigyelje, mit hogyan kell csinálni; beindította a motort, s előbbre ment. A következő út Olaszországba vezetett. Az előbbi helyzet az olasz határon is megismétlődött. A többi sofőr, egy szőkeséget látva a vezetőfülkében, hangosan tapsolt. Amikor a férje megjött, csak nézett.

Ez volt a kezdet. Aztán, míg a férje kirakodott, legalább a raktárudvaron odaült a volánhoz; az úton nem tehette, még nem volt jogosítványa. Amikor megkapta, első útja ugyancsak Olaszországba vezetett. A tanfolyamokon sok hasznosat lehet megtanulni, de a gyakorlati dolgokat csak vezetés közben és a rakodókon lehet elsajátítani.

 

Veszélyes helyzetek

Kezdetben Romániába és Lengyelországba jártak, az előzővel kapcsolatban sok veszélyes történet kereng. Ezekről ők is hallottak. „Mindjárt a határ mellett egy töröknek volt fizetett parkolója, tulajdonképpen csak letaposott agyag, egy ciszternában üzemanyag, szörnyű zuhanyozó és vécé. De biztonságos volt; ott álltunk meg, aztán Bukarest felé még egy hasonló helyen. Így megúsztuk. Lengyelországban viszont egy benzinkút fizetős és védett parkolójában kilopták az autóból a gázolajat, egyszer meg a jagódkai pihenőhelyen szétvágták a ponyvát. Én felébredtem a zajra, de moccanni sem mertem. Szerencsére a mosógépek a rakodótér elülső részén voltak, hátul nem volt semmi, és azt hitték, hogy már kirakodtunk.”

Általában a férjével párosban vágott neki az útnak (ezt a szaknyelv „négykezes”, azaz kétfős fuvarnak nevezi), de volt úgy, hogy nélküle. Például Belgiumban, de ez kivétel. A kamion szervizben volt, személyautóval mentek érte, visszafelé a férje ült a személygépkocsiba, Jarmila a kamionba. A választás nem volt kérdés. Ő a főnök, ő az, aki mindenre ügyel. A 13 és fél évvel fiatalabb férjére is, aki szelíd természet. Mondogatja is, hogy jobb asszonyt nem találhatott volna.

 

„Négykezesben” járnak

Jarmilát az élet alaposan megedzette, bár úgy mondja, hogy mint Vízöntő jegyű kiskora óta pontosan tudja, mit akar, megy a saját feje után. Most épp könyvet ír az életéről, amely nem volt könnyű, a kamionosélményeiről. „Annyi mindent megéltem! – jegyzi meg. – Bár nagyon nehéz, de érdekes munka a kamionosé. Vezetés közben ugyan nem tudja figyelni a tájat, de azért sokat lát. Bejártuk Európát, gyönyörű francia és spanyol falvakba jutottunk el, néha olyan szűk utakon mentünk, hogy a szívem majd kiugrott a helyéből. Éveken át csak a térkép volt segítségünkre; akkor még nem volt navigáció. Ha nem tudtunk eligazodni, megkérdeztük, merre kell menni. Megtanultuk az alapkifejezéseket: ma, holnap, köszönés, fölrakó, lerakó; ezt minden ország nyelvén tudtuk, ahová mentünk. Olaszul, spanyolul, franciául, németül. Egyes szavakat a férjem, másokat én ismertem. Én egy olasz cégnél kezdtem, nekik mindenfélét szállítottam, földet, edényeket, mást is. A spanyol cégnek hűtőkocsiban gyümölcsöt, pizzát, többnyire Madridba, Brüsszelbe, visszafelé is mindig megraktak. A repülőterekre, Párizsba, Londonba, halat fuvaroztunk. Még ez sem volt olyan büdös, mint amikor telerakták a kamiont mosóporral: egy hétig érezni lehetett a kabinban.” Legtöbbször éjszaka közlekedtek, 4,5 órás váltásban, utána félórás kötelező szünetet tartottak, aztán folytatták. Egy nap összesen 18 órát vezethettek.

Jarmila a bizonyíték, hogy a nők, néhány fizikai akadálytól eltekintve, ugyanúgy meg tudják oldani a feladatokat, mint a férfiak. Az egyedüli, ami nőként több szervezést és toleranciát igényel, a fürdő és mosdó hiánya. Sokszor nincs női zuhanyozó, vagy zárva van a női mosdó. Ilyen kényszerhelyzetben is ki kell találni valamit. „Nem bánom, hogy a férfiak világában kell élnem addig, amíg nő lehetek benne” – mondta Marilyn Monroe. Jarmila is fontosnak tartja, hogy a férfias szakmában is nő maradjon: kiválóan főz, kitűnő háziasszony. És ad magára. Sőt festeget is. Képeit általában elajándékozta, néhány még ott lóg szobája falán. Azt mondja, hogy ötven, sőt hatvan év után sem ér véget az élet. Ma is tele van optimizmussal, ezért ül be újra a kamionba.

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?