Örömteli készülődés

<p>Ha valaki a karácsonyi időszakban is a természetes anyagú dekorációkat részesíti előnyben, az üzletekben nemigen talál ízlésének megfelelőt, s ha mégis, akkor borsos árat kell fizetnie érte. Ötleteinkkel fillérekből előállítható, hangulatos apróságokat készíthetünk.</p><p>&nbsp;</p>

Kis rénszarvasdíszek

Kellékek: kb. 4-5 cm átmérőjű faág, Y alakú vékony faág (pl. tujából), natúr és piros kenderzsineg, piros minipompon, patina, fehér festék, fekete alkoholos filctoll, ragasztó.

1. A faágból fűrészeljünk le 1 cm vastag szeleteket. Az Y alakú ágakat vágjuk hozzájuk illő méretre.

2. A faszeletek oldalába vékony fúróval fúrjunk fél cm mély lyukakat, és a fa felületét csiszoljuk át. A kenderzsinegből vágjunk le kb. 15 cm-es arabokat, s hajtsuk őket félbe. A kifúrt lyukba nyomjunk ragasztót, és ragasszuk bele a zsinórt.

3. A faszeletek mindkét oldalát körkörösen töröljük át patinába mártott ronggyal; így barnás, meleg színárnyalata lesz. A zsinórokat szintén húzzuk át a patinával. Mindegyik faszeletekre ragasszunk piros pompont: ez lesz a rénszarvas orra.

4. A pomponok alá fekete filctollal rajzoljunk egy enyhén ívelt függőleges vonalat, fölé pedig szemeket. A szemekbe tegyünk egy pötty fehér festéket, lejjebb, kissé oldalt pedig három-három apró pöttyöt rajzoljunk.

5. Az Y alakú faágakat ragasszuk a rénszarvas fejére. Kb. 20 cm hosszú piros zsinegekből kössünk kis masnikat, és ragasszuk a rénszarvas szája alá, a faszeletek oldalára.

 

ooooooooooooooooooooooooooo

 

Fahéjas gyertya

Az ötlet megvalósításához nem kell más, csupán ragasztó (ragasztópisztoly), egy marék fahéj, egy kevés – élő vagy mű- – moha, színes gyertya, bogyós ág és cérna vagy madzag a kötözéshez.

1 A gyertya oldalára egyesével ragasszuk fel a fahéjrudakat úgy, hogy beborítsák az egész felületét. Vágjunk hozzá néhány kisebb csipke- vagy más bogyós termésű ágat.

2 Az ágacskákból vékonyabb drót segítségével készítsünk minigirlandot, majd kerítsük körül a gyertyatartón.

3 A feldíszített gyertya alá helyezzünk vékony rétegben mohát, és az egészet tegyük rá egy üvegkehelyre vagy tálcára.

 

oooooooooooooooooooooooooooooo

 

Különleges asztali díszek

 

Egyszerűen összeállítható, mégis látványos és tartós asztaldekorációk készíthetők üvegedény / fatálca / befőttesüveg / tál / üveg- vagy fakaspó s néhány saját gyűjtésű termés segítségével.

A hozzávalókat ízlésünk és lehetőségünk szerint válogassuk össze: dió, mogyoró, égerfa termése, gesztenye, kis tobozok, csipkebogyó, szükség szerint moha, dísztökök, rafiagömbök, mécsestartó vagy gyertya stb.

Az edényben elhelyezzük a különböző terméseket, majd közéjük, középre tesszük a mécsest vagy gyertyát, és készen is van az asztaldísz.

 

 

ooooooooooooooooooooo

 

Gömbdísz termésekből

Szükséges anyagok: egész dió, különböző, nagyjából egyforma méretű termések (bükkmakk, mogyoró, éger- és platánfa termése), kis tobozok, szalag vagy rafia, ragasztó vagy ragasztópisztoly.

A gömb alapjául a dió szolgál. Szalagból vagy rafiából készítsünk kb. 10 cm hosszú akasztót, majd meleg ragasztóval rögzítsük a dión. Ezután a terméseket egyenként felragasztva, borítsuk be az egész diót (mandulával, makkal, dióval). Ügyeljünk rá, hogy a termések szorosan egymás mellé kerüljenek, a ragasztószalag és a belül levő dió ne látsszon. Szalagból vagy rafiából masnit is köthetünk az akasztóra.

 

Forrás: pinterest, kreatív v.

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?