Antioxidánsok a természetből

<p>Az antioxidánsok többféle vegyületcsoportot foglalnak magukban, többek között vitaminokat, ásványi anyagokat, karotinoidokat, enzimeket is. Több olyan egészségi probléma ellen hatásosak, amelyek a szabad gyökök által okozott károsodásból erednek vagy azzal kapcsolatosak, mint pl. a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos elváltozások.</p>

Tanács: A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként naponta 400–600 gramm idényjellegű friss, nyers vagy kíméletes konyhatechnológiával készített zöldség és gyümölcs szerepeljen az étrendünkben. Minden szín más típusú hatóanyagot takar, így minél több színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál többet teszünk az egészségünkért.

 

Bormártás és szőlőköret vadhúshoz

Hozzávalók – bormártás: 2 dl száraz vörösbor vagy gyümölcsbor, 2 ek. étkezési keményítő, 1 ek. vaj, 1 ek. cukor; szőlőköret: 3-4 maréknyi nagy szemű fehér és vörös csemegeszőlő vegyesen, 2-3 ek. kristálycukor, 1 ek. vaj.

 

Szőlős kockák

Hozzávalók: 1 adag leveles tészta (lístkové cesto), 30 dkg túró, 2 tojássárgája, 2-3 ek. porcukor, 1 ek. étkezési keményítő, vaj, szőlőszemek vagy más bogyós gyümölcs.

 

Húsos piros paprika télire

Hozzávalók: 5 kg érett paprika (pritamin vagy kápia), 10 dkg befőzőfűszer (Deko, Zelko), 5 dl étkezési ecet, 1,75 l víz, ízlés szerint cukor.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?