Gyerekdivat, nem csak gyereknapra!

<p>Ahogy minden évben, idén is új irányzatok jelentek meg, nemcsak a felnőtt-, hanem a <a href="http://ruhasdoboz.hu/&quot; target="_blank"><strong>gyermekruhák</strong></a> világában is. Tavaly főként a pöttyös, a virágos és a csíkos <a href="http://ruhasdoboz.hu/&quot; target="_blank"><strong>ruhák</strong></a> uralták a piacot, 2017-ben viszont inkább a letisztult színek, a különböző nyomatok és a vicces feliratok kerülnek előtérbe.</p>

Természetesen a szuperhősök és a hercegnők sosem mennek ki a divatból, így az általuk inspirált darabokból is érdemes beszerezni párat. Az óvodáskorú lányoknál idén a fehér-rózsaszín meseország, a fiúknál a khaki-fekete-szürke-kék katonás, harcias ruhácskák dominálnak.

Jó látni, ha van egy kis játékosság, sokszínűség a kínálatban. A tervezők a fiúknál idén tavasszal is használják a lazacrózsaszínt és a pirosat. A lányoknál a szürke, a világoskék is megjelenik, sőt a camouflage motívum, azaz a terepszínű, katonás foltok is felbukkannak.

 

A gyerekdivat motívumai, szabásai általában a felnőttdivatból alakulnak ki, csak sokkal játékosabban jelennek meg. Ilyen például a múlt év nagy kedvence, a 80-as évekre visszakacsintó rávarrt díszítés, legyen az fagyi, napszemüveg, gyümölcsök vagy bármi más apróság.

 

Színek

Mint minden évben, most is szembeötlő, hogy egy-két éves kortól mennyire eltérő a nemek szerinti színhasználat. A legkisebbeknél a színek még eléggé változatosak mind a fiúknál, mind a lányoknál, például a barna, halványsárga, borsózöld, szürke mindkét helyen felbukkan, de később két külön világot tükröz a két nem öltözködése.

 

A fiúknál a színek egyrészt a felnőttdivatból köszönnek vissza, másrészt vannak olyanok, melyek évek óta stabilan jelen vannak – a kék, barna, szürke, zöld kimondott fiúsak.

Idén nagyon divatos a lazacos narancs, sötétkék párosítás, és a neonzöld is hasonlóan trendi. A citromzöldes sárga és a levélzöld árnyalatai is jelen vannak a 2017-es kínálatban.

 

A lányoknál a csajos színek dominálnak: a halványrózsaszín, a lazacszín, továbbá nagyon erősen jelen van a fehér, az arany és az ezüst.

A kínálat tehát imponáló és izgalmas, saját maga vagy a szülő ízlésétől, döntésétől függ, hogy mit vegyen fel a gyerek. A kicsik általában a kedvenceikre szavaznak. A divatházak akkor mennek biztosra, ha egy-egy rajzfilm, képregény, film hőseinek ábrázolási jogát megvásárolják kollekciójukhoz.

 

Mini-me stílus

Egyre népszerűbb a mini-me stílus is, amikor a kölykök ruhái teljesen megegyeznek a szülőkével, magyarul: jól összeöltöznek.

Ez a trend elsőként a médiahálókon tűnt fel, ahol a hírességek gyermekeikkel együtt pózolnak. Egy-egy gyerek lájkvadász fotói is felbukkannak, amelyekkel saját, fanatikus követőket szerez. Például Beyonce lánya, Blue Ivy vagy Kanye West és Kim Kardashian kislánya, North West. Sok anyuka igyekszik úgy öltöztetni a sarjait, ahogyan a példaképeiktől látják. A külföldi, de a hazai tervezők is egyre inkább kedveznek a szülőknek, egyre többen adnak ki „felnőttes” gyermekkollekciókat, így idén a mini-me stílus kedvelőinek is lesz miből válogatniuk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?