12 dolog, amit semmiképp ne hagyjunk ki tavasszal

<p>A jó idő beköszöntével egyre többen mennének ki a szabadba, de sokan nem tudják, mit csináljanak ott, mihez kezdjenek a szabadidejükkel. Mutatjuk, mi az a 12 dolog, melyet semmiképp ne hagyjatok ki tavasszal, hogy kellőképpen ráhangolódjatok a nyárra.</p>

 A tanév vége felé egyre nagyobb a stressz: a bizonyítványba kerülő jegyek, az érettségi, a továbbtanulás kérdése mind-mind felgyülemlik bennetek, így jó levezetni ezeket a feszültségeket.

 

1. Túra

Szervezzetek nagyobb túrát a családotokkal. Menjetek el a hegyekbe, erdőbe. Közös programnak is jó, ráadásul picit megmozgatjátok a télen eltunyult testet, s a természetben jól feltöltődhettek szellemileg. Nem kell többnaposra tervezni: egy délutánon, hétvégi napon is megejthető.

 

2. Séta

Ha nincs lehetőségetek nagyobb túrára – de ha van is –, sétáljatok egyet a lakhelyetek környékén. Akár barátokkal, de ha nem találtok partnert, se adjátok fel, akkor menjetek egyedül. Pár óra alatt nagyon jól ki lehet szellőztetni a fejet, és a környezeteteket is jobban felfedezitek.

 

3. Az elmaradt dolgok pótolása

Biztosan van olyasmi az életetekben, amit mindig elhalasztotok, mivel nem fontos, úgyis ráér. Legyen az a festés, a sport vagy más szabadidős tevékenység. Ne habozzatok: határozzátok el magatokat, és vágjatok bele a mindig késleltetett dolgotokba.

 

4. Koncert

A nyár elengedhetetlen tartozékai a koncertek. Tavasszal is akad jó pár, amelyek már a nyarat idézik. Menjetek el egyre, hangolódjatok a nyárra, eresszétek ki a gőzt. Szüleitekkel azonban mindenképp beszéljétek meg, hogy hova készültök, ne lógjatok meg!

 

5. Habfürdő

Néha iktassatok be egy-egy habfürdőt. Lazuljatok el, pihenjetek, és próbáljátok ki úgy a fürdést, hogy nem viszitek magatokkal az okostelefont. Ezt az időt töltsétek magatokkal, a gondolataitokkal, hisz bár sokan elfeledkeznek róla, fontos.

 

6. Filmmaraton

Ha éppen nem engedi az időjárás, hogy kinn legyetek, tartsatok fimmaratont. Indítsátok el kedvenc sorozatotokat – ha szeretnétek fejleszteni a nyelvismereteteket, nézzétek angolul. Hívjatok át pár barátot, és rendezzetek közös mozizást.

 

7. Könyvmolyok

Ne feledkezzetek el az olvasásról se. Válasszatok ki egy jó könyvet, menjetek el a közeli parkba, folyópartra, és olvasgassatok a fák árnyékában. Meglátjátok, annyira felemelő érzés lesz, hogy az első alkalom nem lesz az utolsó. Vigyetek magatokkal nassolnivalót is, így spontán pikniket tarthattok.

 

8. Segítsetek!

Ősz végén, karácsony elején nagyobb a segítségre való hajlam, azonban tavasszal se feledkezzetek meg a jótékonykodásról. Legyen az akár egy osztálytárs korrepetálása, esetleg szociális otthonban végzett önkéntes munka. Járjatok utána, milyen lehetőségek vannak.

 

9. Keressetek új hobbit!

Ha úgy érzitek, erőt vett rajtatok a tavaszi fáradtság, és semmihez nincs kedvetek, keressetek új kedvtelést. Próbáljátok kitalálni, miben vagytok jók, s mihez lenne kedvetek. Számtalan lehetőség közül választhattok, a nyelvtanulástól a hangszeren való tanulásig vagy más kurzuson való részvételig.

 

10. Takarítás

Nem tartozik a kedvelt feladatok közé, de ha már túl vagytok a tavaszi nagytakarításon, könnyebb megtartani a rendet. Rendszerezzétek dolgaitokat, takarítsátok ki a szobátokat – meglátjátok, a renddel a jó gondolatok is könnyebben jönnek.

 

11. Barátok

Szakítsatok időt a barátaitokra, osztálytársaitokra, szervezzetek közös programokat. Iratkozzatok be közösen tanfolyamokra, sportoljatok, filmezzetek, kiránduljatok együtt. Hiszen társaságban sokkal szórakoztatóbb minden. Jó társaságban meg még inkább az.

 

12. Tervezzétek meg a nyarat!

Készítsetek listát arról, hogy mi mindent szeretnétek csinálni a nyáron. Így biztosak lehettek benne, hogy semmi sem marad ki, és tudatosan követhetitek az egyes pontokat. Ne írjatok azonban fel irracionális elképzeléseket, inkább olyanokat, amelyekről hajlamosak vagytok elfeledkezni.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?