A veteránvásárlás 12 pontja

<p>Az öreg autóval gond van. A régi kocsi egyszer sokat fog érni. Ezek a mondatok jellemzik az oldtimeres féligazságok két végpontját. De mi az igazság?</p><p>&nbsp;</p>

1. Nem minden értékes, ami öreg. Ezt sajnos sokan elfelejtik, amikor régi járművet vásárolnak vagy örökölnek. Attól sem lesz feltétlenül értékes valami, ha kevés van belőle.

2. Fontos elfogadni a tényt, hogy egy régi jármű helyigényes (még a motorkerékpár is), fedett garázsban kell tartani, máskülönben az időjárási viszonyok hamar kikezdik a sokéves karosszériát, amely valószínűleg nem hibátlan. A rendelkezésünkre álló anyagiakat nem szabad teljes mértékben a vételárra fordítani, számolni kell az egyéb kiadásokkal is, a tüzetesebb átvizsgálás szinte mindig újabb javítanivalókra mutat rá. A jármű kiválasztása előtt érdemes tisztázni, mit várunk el leendő tulajdonunktól.

3. A jobban felszerelt és drágább autók több hibaforrást hordoznak, harminc-negyvenévesekre ez hatványozottan igaz. Az egyszerűbb járműveknek talán kisebb a presztízsük, ám könnyebben szerelhetők, és az alkatrészárak sem borítják fel a költségvetést. Ha családi vagy gyerekkori emlékek nyomán eleve adott a megvásárolandó típus, az alkatrészellátás nem befolyásolja a döntést, de egy jó állapotú példány kiválasztásával sok pénz takarítható meg az esetleges felújításkor.

4. Vásárlás előtt érdemes gondos piackutatást végezni, figyelni az árak alakulását s azt is, milyen régi egy-egy kiszemelt hirdetés. A piac törvényei nem engednek, a jó ár-érték aránnyal kínált járművek rövid időn belül vevőre találnak az interneten. 

5. Egy kissé kopottas, de javításmentes karosszériájú jármű jobb vétel lehet egy első ránézésre rendben lévő, de előzőleg már többször javítottnál, amelynél esetleg komoly kihívás lesz a korábbi pótmegoldások eltüntetése, visszaalakítása.

6. Figyeljük meg a kiszemelt típus alkatrészellátását. A hazai gyártmányok alkatrészeit kis szerencsével minden második garázsban megtalálhatjuk, ugyanis az előző rendszer hiánygazdáságában a legtöbb tulajdonos évekre előre bespájzolt belőlük. Az útjainkon egykoron ritkábban előforduló járművek szinte nem létező alkatrészellátása súlyos euróezrekkel megnövelheti a felújítás költségeit. A beszerzés ilyenkor sokszor csak külföldről lehetséges, ezért érdemes kapcsolatban állni a márkaklubokkal. Ez megkönnyítheti a beszerzést, és hasznos tanácsokat is kaphatunk általa.

7. Miután eldöntöttük, milyen típust szeretnénk, elkezdődhet a helyszíni szemle, azaz a meghirdetett járművek személyes megtekintése. A fényképek sokszor csalnak, nem mutatják a lényeget, a hibátlan és a sok apró hibájú jármű között fénykép alapján sokszor lehetetlen különbséget tenni. Fontos, hogy ha lehet, ne vásároljuk meg azonnal az utunkba kerülő első példányt, vizsgáljunk meg többet, hogy legyen összehasonlítási alapunk.

8. Ha nincs tapasztalatunk a konkrét típussal, vigyünk magunkkal szakembert, vagy előre érdeklődjünk, mit érdemes az adott járművön vizsgálni. Az eladót kérdezzük ki a jármű múltjáról, kérjük ki a forgalmi engedélyt, és hasonlítsuk össze a benne olvasható számokat a valósággal.

9. Az internet segítségével rendszám tudatában előre lekérdezhetjük a kilométeróra-állást, vagy megtudhatjuk, melyik járásban volt előzőleg bejelentve az autó. A többszöri rendszámcsere több tulajdonosra utal. Régi autó esetében ez nem féltétlenül meglepő, kivéve, ha első tulajos járműnek hirdetik. A közelmúltban kiadott forgalmi engedély azt jelezheti, hogy a hirdető befektetés céljából vásárolta a gépet, ám azt is jelentheti, hogy rejtett műszaki hibára jött rá, és gyorsan tovább szeretné adni.

10. Papírok nélküli járművet csak muzeális minősítéssel lehet forgalomba helyezni, s tökéletes állapotúra kell hozzá restaurálni. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy sikerül, neki se kezdjünk, ellenkező esetben zsákutcába futhatunk.

11. A kiszemelt jármű állapotfelmérését követően érdemes gyors számítást is végezni a felújítás várható költségeiről. Ehhez mindig ajánlatos hozzáadni a kiszámított összeg legalább 15-20 százalékát, ugyanis a jármű szétszedését követően szinte biztosan újabb hiányosságokra is fény derül. A karosszérialakatos vagy az autófényező első árajánlatát ne vegyük kőbe vésett ígéretnek: ők sem tudják pontosan, mi vár rájuk a teljes szétszerelést követően.

12. Ha befektetési célból veszünk veteránt, és az átalakítási költség meghaladja a jármű majdani piaci értékét, nem érdemes belevágni a felújításba. Nem véletlen, hogy a restaurálással foglalkozó cégek az egykor is drágább, ritkább vagy különleges típusokkal dolgoznak, ezek értéke ugyanis a felújítást követően hatványozottan megnő. Ugyanez az olcsóbb népautókra nem feltétlenül érvényes. A gyűjtők többsége azonban nem eladási szándékkal, hanem nosztalgiából, hobbiból vesz oldtimert. Ilyenkor az illető hajlamos arra, hogy kevésbé törődjön a költségekkel, főleg, ha a felújítás évekig elhúzódik, és már csak a végeredmény lebeg a szeme előtt. Hogy érdemes-e mégis befektetési céllal veteránt vásárolni, arra sorozatunk következő részében próbálunk választ adni.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?