Mire jó a sör?

<p>Hajápoló és hajformázó: Ha fénytelen a hajunk, mosás előtt keverjünk össze 3 evőkanál sört fél csésze meleg vízzel, samponozás után dörzsöljük a fejbőrünkbe, és hagyjuk állni pár percig, mielőtt leöblítenénk.</p>

A sör nemcsak könnyen fésülhetővé teszi a hajat, hanem kiváló hajformázó hatása is van. Mosás után öntsünk egy kevés világos sört a hajunkra, és egyenletesen oszlassuk el rajta. Nincs mitől tartanunk: nem lesz ragadós tőle, és kis idő múlva a sörszag is elmúlik.

Tökéletes húspuhító

Ha rágós, olcsóbb húst veszünk, sütés előtt egy órával áztassuk be egy doboz sörbe. Még jobb, ha ezt már előző este megtesszük, és éjszakára a sörbe pácolt húst hűtőbe tesszük.

Ékszerfényesítő

Ha drágakő nélküli aranygyűrűnk vagy más ékszerünk fényesítésre szorul, finom törlőruhára öntsünk kevés sört, óvatosan dörzsöljük át vele az ékszert; aztán egy másik, tiszta ruhával töröljük szárazra.

Bútortisztító

Van otthon régi sör, amelyből már kiszállt a szénsav, és nem szívesen innánk meg? Ne dobjuk ki: ugyanis hatékony fabútortisztító. Mártsunk meg benne egy finom törlőruhát, s töröljük vele végig a bútorokat. Utána ne felejtsük el tiszta ronggyal megszárítani a fát.

Folttisztító

Sokszor lehetetlennek tűnik eltüntetni a szőnyegen virító kávé- és teafoltokat, a sör azonban kiviszi őket. Egyszerűen öntsük a foltra, majd alaposan dörzsöljük bele a szőnyegbe. Lehet, hogy ezt néhányszor meg kell ismételnie, de végül a foltnak nyoma sem marad.

Hatásos csigacsapda

Tudta, hogy a csigák nem (illetve a csigák sem) tudnak ellenállni a sörnek? Ha gondot okoznak a kertben, ássunk el egy befőttes- vagy más széles szájú üveget az álltaluk megszállt ágyásban úgy, hogy a szája 1-2 centire legyen ki a földből. Öntsünk bele langyos maradék sört, és hagyjuk ott éjszakára. Reggelre az üveg nagy valószínűséggel tele lesz csapdába esett, alkoholmámorban úszó csigákkal.

 

Forrás: jótudni.hu

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?