Szerdahely, Kassa

<p>Kék autóval keletre utaztak a Vasárnap munkatársai, ahol egy körforgalom mellé épített kultúrház előtt parkoltak le. Bodrogszerdahelyen a könyvtárban várták őket, és miután megvitatásra került, hogy az országnak ez a második Szerdahelye (keletről érkezve ráadásul az első), kiegyensúlyozott hangvételű társalgás kezdődött a hetilap tartalmáról.</p>

Az egyik kedves olvasó elmesélte, hogy édesapja a 20. század első felében New York államban, egy gyárban dolgozott, de miután egy baleset szemtanúja volt, a hazaköltözés mellett döntött. Egy kislány a parkból tépett lágyszárú növények leveleit illesztette A4-es formátumú rajzlapra, az általa odarajzolt képek közé. Hatalmas érdeklődés övezte a Vasárnap Ennivaló Okos Naptárának 2016-os évre kalibrált változatát, ami nem is csoda, hiszen a magyar és a szlovák ünnepek is megtalálhatóak benne, nem is beszélve a sok igényes receptről, amelyek egy részét az olvasók küldték. Ha tehát egy receptküldő olvasó kiteszi a kredencére a naptárat a saját receptjével, bezárul a kör.

Egy nappal később, változóan felhős csütörtökön Kassára indult a kék autó, és bár a startot feszült vita övezte, végül mégis Szalánc, és nem Pálháza irányából közelítették meg a K betűs várost. Besötétedett. A Kovács utcán sikerült leparkolni, egy művészeti iskola előtt. A műemléknek számító Csemadok-székház igényesen felújított, íves kiképzésű termében sikerült találkozni az olvasókkal. Hol lehet beszerezni a Vasárnapot Kassán? Milyen tartalmak kötik le a helyi olvasók figyelmét? Milyen folyamatok zajlanak a szórványtelepüléseken? Hogyan lett Potta Géza egykori abaújszinai prímás a magyarbődi népzene Louis Armstrongja? Miért érdemes levélben vagy e-mailben témajavaslatokat tenni a Vasárnap szerkesztőségének? A beszélgetés témáinak széles palettáját bejárva tértünk rá a Vasárnap nemrég megjelent, negyedik szakácskönyvére, a kassai olvasók jelezték, be is szereznek néhányat a közelgő ünnepek apropóján.

Hamarosan arról is beszámolunk, mi történt a kék autó utasaival Borzován és Berzétén!

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?