Szépítő füvek és csalódott ügyfelek

<p>Dél-Szlovákiában sokan ismerik az Ilcsi Szépítő Füvek magyar bőrápoló termékeket és látogatják az ezekre szakosodott szépségszalonokat. A közeljövőben valószínűleg kevesebb lesz az ilyen hely, mert a cég a szlovákiai munkatársaknak drágábban adja el a termékeit, Magyarországon pedig többé nem vásárolhatnak.</p>

 A cégvezető üzletpolitikára és az európai uniós jogszabályokra hivatkozik, a kozmetikusok hátrányos megkülönböztetést látnak a dologban.

 

Akkor magyarok voltunk, most külföldinek számítunk?

 

Az Ilcsi kozmetikumok húsz éve vannak jelen a szlovák piacon. Az első kozmetikusokat még maga Ilcsi néni képezte ki, és sokan közülük máig is a termékeit használják. Pontosabban használták, mert a túl magas árak miatt mostantól kénytelenek más termékcsalád után nézni. A cég ugyanis az európai uniós jogszabályokra hivatkozva más árakat szabott meg Magyarországon, és másokat külföldön, ráadásul a magyarországi forgalmazóknak megtiltotta, hogy szlovákiai kozmetikusoknak adjanak el. Az árak így termékenként 10–20 euróval is magasabbak, ezt pedig a kozmetikusok nem kalkulálhatják bele a kezelések árába, mert az ügyfelek nem tudnák megfizetni – mondta lapunknak neve elhallgatását kérve az egyik kozmetikus. „Amikor Ilcsi néni munkatársakat keresett, épp ezzel érvelt, hogy családias alapon szervezte az egészet, és azt hangoztatta, mindig tekintettel lesz arra, hogy mi magyarok vagyunk. Most, a halála után úgy látszik, már csak az üzleti szempontok fontosak. Akkor magyarok voltunk, amikor csatlakoztunk, most már csak külföldiek vagyunk” – tette hozzá. A budapesti cégvezetőségnek is elmondta a véleményét, és bejelentette, hogy amíg a helyzet nem változik, többé nem dolgozik a termékeikkel.

Nincs egyedül, további két kozmetikussal beszéltünk, akik húsz év után szakítanak az Ilcsivel. Évek óta Győrben vásároltak, magyarországi árakon. „Az ottani terjesztőnek igazoltuk, hogy Ilcsi néninél végeztük el a tanfolyamot, és professzionális szalonban dolgozunk, semmi nem ment suba alatt. Áfacsalást sem követtünk el, mert Szlovákiában adóztunk a termékek után; tehát hiába érvel most a cégvezetőség azzal, hogy az EU-jogszabályok miatt kellett bennünket kizárni. Csak azt sajnáljuk, hogy a győri forgalmazóval azért bontottak szerződést, mert eladott nekünk Ilcsi termékeket. Ő munka nélkül maradt, mi pedig már csak Szlovákiában vásárolhatunk, csaknem a dupláján a magyarországi árnak. Egyszerűen többet akartak keresni rajtunk; de nem fognak, mert átállunk más, hasonlóan jó, de megfizethető márkára” – ígérik.

 

Üzletpolitika és méltányosság

 

Az Ilcsi Szépítő Füvek kizárólagos szlovákiai terjesztője, Bagossy Váci Judit elismeri a kozmetikusok kifogásait, de azt mondja, ez a cég üzletpolitikája, tehát aki Ilcsi termékkel akar dolgozni, annak alkalmazkodnia kell hozzá. 1996-ban az édesanyja kezdte Szlovákiában forgalmazni ezt a márkát, és amikor szétválasztották a magyarországi és szlovákiai árakat, ügyfelei nagy részét elveszítette. „Sok éve ment rá arra, hogy próbált rajta változtatni. Én beláttam, hogy ez hiábavaló küzdelem, így inkább az üzletre koncentrálok, az adott feltételekből próbálom kihozni a maximumot” – mondja. Kérdésünkre, méltányosnak tartja-e, hogy a szlovákiai árak magasabbak a magyarországiaknál, azt válaszolja: míg Magyarországon a tanfolyamok, reklám, marketing, katalógusok és kiállításokon való megjelenés költségét a cég viseli, külföldön ez a teher a forgalmazókra hárul. Az árkülönbözetből nekik kell kigazdálkodniuk a költségeket, és senki nem kérdezi tőlük, miből telik rájuk. A magyarországi cégvezetőség talán arra számított, hogy ha a szlovákiai kozmetikusoknak megtiltja a magyarországi vásárlást, megemelkedik a szlovákiai terjesztő forgalma, de ez nem következett be. „Nincs növekedés. Gondolom, aki Győrben vásárolt, az most számol, megéri-e neki továbbra is az Ilcsinél maradni. Ez mindannyiunk számára üzlet, így én sem gondolkozom azon, igazságos-e. Ilyen feltételekkel szerződtem, így csinálom, amíg megéri” – mondja nagyon nyíltan és világosan.

Uher Diana, az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. operatív ügyvezető igazgatója szerint természetes, hogy minden országban van egy forgalmazójuk, aki az adott piacot felépíti, és az ott működő kozmetikusok csak tőle vásárolhatnak. „Nem tudom, eddig milyen módon jutottak hozzá Magyarországon a termékeinkhez, valószínűleg áfa nélkül vitték ki, ezért kellett ezt a gyakorlatot beszüntetnünk. A magyarországi és szlovákiai árak között elenyésző a különbség, de az ottani forgalmazó kompetenciája az árat úgy megszabni, hogy a költségeit ki tudja termelni. Az pedig minden gyártó szíve joga, hogy meghatározza, hol és milyen formában értékesíti termékeit. Mi mindenhol csak azoknak adjuk a mieinket, akik az adott országban érvényes vevőkártyával rendelkeznek” – érvel. A jelentős árkülönbséget sem tartja hátrányos megkülönböztetésnek, azt mondja, Dubajban a magyarországi árak ötszörösén értékesítik az Ilcsi termékeket. „Ha a szlovákiai kozmetikusok bizonyítani tudják, hogy Győrben számlával vásároltak, s miután otthon adóztak a termék után, még mindig nagy az árkülönbözet, foglalkozni fogunk a dologgal” – ígéri. A lapunknak nyilatkozó kozmetikusok azt mondják, ezt megtették, mégsem történt semmi.

 

Mindent a határon túli magyarságért

 

Nyilván nem is fog, merthogy az egyes országok közötti árkülönbség a cégtulajdonos, Molnár Ferenc, Ilcsi néni fia szerint is az üzletpolitika része. Azt mondja, törvénytisztelő emberként betartja az uniós kereskedelmi szabványokat, és bár fájlalja, hogy Szlovákia külön ország, mert számára mindig Felvidék marad, respektálja, hogy a törvény szerint külföldnek minősül. „Emiatt a forgalmazás eleve többletköltségekkel jár. A világ 45 országában forgalmazzuk a termékeinket, mindenhol más az ár, mint Magyarországon, de egységes” – állítja, ellentétben Uher Dianával, aki szerint az egyes országok között is nagy a különbség. Azonnal hozzáteszi viszont, hogy épp a magyar kötődés miatt a szlovákiai és romániai felhasználóknak kedvezményt adnak például azzal, hogy ott részt vesznek szakmai bemutatókon és továbbképzéseken. „Ennek költségeit mi vállaljuk az ott élő magyarság megbecsülésének jeleként” – hangsúlyozza Molnár. Kérdésünkre, hogy épp ezért nem vásárolhatnának-e a szlovákiai kozmetikusok Magyarországon, azt válaszolja, hogy a kereskedelmi szabályok miatt ez lehetetlen. „Ha a szlovákiai állampolgár Magyarországon vásárol professzionális terméket, exportszámlát köteles kérni s vámot és otthon adót fizetni, mert egyébként adócsalást követ el” – érvel. Felvetésünkre, hogy a kozmetikusok Szlovákiában adóztak, nem reagál, viszont hangsúlyozza, hogy a győri forgalmazó illetéktelenül szolgálta ki őket, mert nem volt exportengedélye. „Elhiszem, hogy a határ mentén élő kozmetikusoknak megérte Magyarországon vásárolni, de a dolog etikai oldala az, hogy ennek a szlovákiai forgalmazó látta kárát” – mondja. Attól, hogy azok, akik már nem vásárolhatnak Magyarországon, nem fognak automatikusan a szlovákiai forgalmazótól vásárolni, nem tart. Abban bízik, hogy a kozmetikusok belátják, neki is fáj, hogy nem tud a kedvükre tenni. „Kevés olyan ember van Magyarországon, aki nálam jobban képviseli a határon túli magyarság érdekeit, de a szabályok kötnek” – zárja a beszélgetést. Végezetül az elégedetlen kozmetikusokat meghívja a Pozsonyban május 16-án és 17-én tartandó Ilcsi-tanfolyamra, ahol készséggel elmagyarázza nekik a cég üzletpolitikáját. Vagy legalább azt, hogy milyen nagy becsben tartja a határon túli magyarokat.

 

Olvasói levél

Kozmetikai szalonunkban hosszú évek óta Ilcsi néni termékeivel dolgozunk. Ő tanított meg mindenre a természetes hatóanyagok használatával kapcsolatban. Termékeit Győrben vásároltuk rendszeresen egy erre is szakosodott, nagyon készséges forgalmazónál. Nem sokkal Ilcsi néni halála után az a furcsa dolog történt, hogy az örökösök (?), a tulajdonosok (?), a gyártó cég (?) megtiltotta a magyarországi forgalmazóknak, hogy szlovákiai magyarokat kiszolgáljanak. Léván is lett egy forgalmazójuk, és azt akarják, hogy tőle vásároljunk. Csakhogy olyan szoros és jó munkakapcsolatban voltunk a győri kollégákkal, hogy továbbra is kiszolgáltak bennünket. A döbbenet akkor ért, amikor az év elején áruért betérve szinte üres polcokat találtunk. A cég megfosztotta a terjesztés jogától a régi forgalmazónkat. Egyrészt nagyon bánt, hogy miattunk került kiszolgáltatott helyzetbe, másrészt nagyon felháborít a dolog. Legyünk kettős állampolgárok, ha szükségük van ránk, de bennünket kiszolgálni bizonyos helyeken nem szabad? Kapunk majd valami jelet is a ruhánkra?

Ügyfeleink szerették Ilcsi néni termékeit, a lévai forgalmazótól dupla áron kapjuk, plusz postaköltséget fizetünk, ráadásul nem ért magyarul, így sokszor azt sem tudja, mit is akarunk pontosan rendelni. Ekkora kockázatot nem tudunk felvállalni, ekkora költséget nem tudunk az ügyfeleinkre hárítani, tehát más kozmetikai termékcsalád után kell néznünk. A kérdésem: ezt meg lehet tenni emberekkel, cégekkel, vállalkozásokkal? Ez legális és büntetlen a mai világban?

P. M., Somorja

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?