Hét fonat a hét minden napjára

<p>A hajfonat örök divat, megunhatatlan. És nem is bonyolult, ha már tudjuk, hogyan kezdjünk neki. Feldobja a mindennapi hajviseletet, változatosságot visz a mindennapokba, és kényelmes. Megmutatjuk, melyek a legegyszerűbb és legmutatósabb típusok.</p>

1. A klasszikus

Egyszerű, talán már az ovis kislányok is tudják, hogyan kell fonni. Magatoknak megcsinálni picit bonyolultabb, de kis gyakorlással profivá válhattok. A fonat jobbra vagy balra lógjon, ezt könnyebb elkészíteni, és érdekesebb is. Ügyeljetek arra, hogy ne fésüljétek tökéletesre a hajatokat, így nem lesz feltűnő, ha nem ül minden szál a helyén. Vagy ha órák múlva meglazulna, fel se tűnik.

 

2. A francia

Bár első látásra bonyolultnak tűnhet, nem kell megijedni. A titok, hogy a klasszikus fonathoz mindig újabb tincseket vegyetek fel mindkét oldalról. Ha elsajátítottátok ezt, és már jól megy, nagyon sokféleképpen variálhatjátok a frizurátokat. Itt még fontosabb a kócos hatás, mivel a hibák sokkal feltűnőbbek, mint a klasszikusnál.

 

3. A holland

Hasonlóan készül, mint a francia. Csupán abban különbözik tőle, hogy a tincseket nem felülről kell hozzátenni, hanem alulról. Ha elfogytak azok a tincsek, melyeket, hozzávettetek, klasszikus fonatban folytassátok, de hagyjátok meg az alulról való haladást. Hogy könnyebb legyen, picit nedvesítsétek be a hajatokat – de ne nagyon.

 

4. A halszálka

Ennél a típusnál két részre kell osztani a hajat. A lényege, hogy mindig a széléről vegyetek egy vékony tincset, amelyet aztán belülre tesztek. Egyszer az egyik, máskor a másik oldalról. Ha a végére értetek, és hajgumival rögzítettétek, húzzátok meg két oldalról az elkészült fonatot. Így lazítotok rajta, és sokkal trendibb.

 

5. A lánc

Ez a fonat lófarokban mutat leginkább; akkor próbáljátok ki, ha az előzőekbe már belejöttetek. Négy részre kell osztani a hajat, és fonni, mint a kosarat. A szélsővel kezdjétek, az egyik tincsnek a tetejéről, a másiknak az aljáról keresztezzétek. Utána az ellenkező oldalról csináljátok ugyanígy. Ez a négyes fonás olyan, mintha szőnétek.

 

6. A vízesés

A francia fonat továbbfejlesztett változata. Franciaként indul. A fejetek tetejéről vegyetek egy vékonyabb tincset, az alsót pedig engedjétek le. Van egy egyszerűbb módja is – igaz, a franciás sem bonyolult –, ehhez két tincset vegyetek fel, és pödörjetek rajta egyet. Minden pödréshez illesszetek be egy tincset a fejetek tetejéről. Ennek hátránya, hogy rövidebb hajnál hamar elfogy a két tincs, amelyet pödörtök.

 

7. A hajpánt

Jó, ha sokat gyakoroljátok a francia fonást, mert sok típusnak ez az alapja. Próbálkozzatok barátnőitek haján, majd a magatokén. A hajpántnál is vékony tincsekre meg a francia technikára van szükség. De itt mindig csak az egyik oldalról, az arc felőliről vegyetek fel vékony tincseket, a másik oldalhoz ne illesszetek semmit.

 

+ 1. tipp

Amellett, hogy tökéletesítitek a fonástechnikáitokat, egyvalamire mindig ügyeljetek: ez pedig a lezárás, vagyis a hajgumi. Ha lehet, vékonyat, átlátszót használjatok, hogy jobban beleolvadjon a frizurátokba.

 

+ 2. tipp

Ha néhány tincs nem úgy áll, mint kellene, de nincs időtök újrafonni a hajatokat, tűzzétek el hullámcsattal. Vagy lazítsatok a tincseken, hogy borzasnak, kócosnak tűnjön a frizurátok.

 

+ 3. tipp

De a leginkább arra figyeljetek oda, hogy legalább hetente egyszer hagyjátok a hajatokat szétengedve. Hogy a hajhagymák lélegezni tudjanak.

 

Képek a Vasárnap 3. számában!

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?