Állást keres? Segítünk! A hibátlan szakmai önéletrajz

<p>Andrea életrajzában hiányosságokat találtunk. Nem volt kellőképpen strukturált, többféle betűtípust használt, lényegtelen személyi adatokat tüntetett fel. Az elérhetőségek között is helytelen volt az e-mail cím &ndash; célszerű egy teljes névből álló mailboxot választani (tothtibor@...) a nem hivatalos cím helyett (tibike@...).</p>

A Vasárnap 5. számában, január 28-án jelent meg először az Állást keres? Segítünk! Nagy reményű rovatunk első tanácsadása.

 

Ismételjük csak át!

 

Andrea életrajzában hiányosságokat találtunk. Nem volt kellőképpen strukturált, többféle betűtípust használt, lényegtelen személyi adatokat tüntetett fel. Az elérhetőségek között is helytelen volt az e-mail cím – célszerű egy teljes névből álló mailboxot választani (tothtibor@...) a nem hivatalos cím helyett (tibike@...). Nem utolsósorban a jó önéletrajznak egy, két, indokolt esetben legfeljebb három A4-es formátum terjedelműnek kell lennie, Andrea viszont nagyon szűkszavúan írta le addigi szakmai gyakorlatát, csak a betöltött munkaköröket sorolta fel. Érdemes négy-öt mondatban összefoglalni legfontosabb feladatainkat, eredményeinket – lehetőség szerint attól függően, milyenek az igények.

 

Kedves Olvasó! Ha kérdése van, tanácsra van szüksége az álláskeresésben, vagy felvételi beszélgetésre készül, írjon nekünk, szívesen segítünk.

vasarnap@vasarnap.com

 

A következő számokban az alábbi témákkal foglalkozunk részletesebben:

– Tippek a gyes vagy gyed utáni álláskereséshez

– Álláskeresés külföldön

– Portrériportok olyan szlovákiai magyar fiatalasszonyokról, akik magyar tannyelvű gimnáziumban végezték tanulmányaikat, családanyák, és vezető pozíciókat töltenek be, vagy más téren végeznek eredményes munkát

 

Minta a Vasárnap aktuális számában!

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?