Egyszer volt, hol nem volt… Mesemondó verseny Pereden

<p>Nagy megtiszteltetés érte a Vasárnap szerkesztőségét. Cs. Liszka Györgyit a zsűri elnökének kérték fel Pereden, a már 7. alkalommal megrendezett mesemondó versenyen. Sajnálom, hogy én nem lehettem ott, mert ahogy a főszerkesztő nénink mesélt róla, amikor visszaért, hogy mennyi szép mesét és mennyi élvezetes mesemondást hallott ott, november 7-én, hát annak alapján én nagyon tudtam volna élvezni.</p>

Azt is elmondta, hogy két kategóriában versenyeztek a környék iskolásai, a peredi, a vágsellyei, a negyedi, a deáki, a nádszegi és a felsőszeli gyerekek. Az 1. kategóriában tizenketten mérkőztek meg a kultúrház meseszép pódiumán, a 2. kategóriás felsősök hatan. És volt ott minden a magyar népmesék hatalmas kincstárából, olyan is, amit olvasmányaimból ismerek, olyan is, amit én még nem hallottam, de az biztos, hogy a könyvtárban meg fogom keresni, és el is fogom olvasni. Azt is elmesélte, milyen nehéz dolga volt a zsűrinek, kiválasztani három-három versenyzőt nyertesnek, mikor mind olyan ügyesek és aranyosak voltak. Hát bizony én nem is tudnék zsűrizni, azt állapítottam meg magamban. Ő is úgy mondta, nagy szerencséje, hogy nem volt egyedül, hárman dugták össze a fejüket, mikor a sorrendet fel kellett állítaniuk. Jurás Lívia, a peredi alapiskola igazgatója és László Ildikó, a felsőszeli alapiskola igazgatója nagy hozzáértéssel vett részt az értékelésben. Így alakult, hogy végül az 1. kategóriában két 1. helyezést osztottak ki: Bitter Karolina negyedi 1. osztályos és Mihalovič Veronika felsőszeli 3.-os élvezetes előadásáért. 2. helyezett Lencse Emma Dóra, a deáki alapiskola 3. osztályos, 3. helyezett Szedlár Simon, a peredi alapiskola 2. osztályos tanulója lett. És még különdíj is volt, sőt azt is két mesélőnek adták oda: Polgár Dániel vágsellyei 3. osztályos és Udvaros Borbála deáki 3. osztályos tanulónak.

A 2. kategóriában is erős volt a mezőny, 1. helyen a felsőszeli 9.-es Juhos Tamara, 2. helyen az ugyancsak felsőszeli 9.-es Varga Ákos, 3. helyen pedig a deáki 6.-os Varga Renáta végzett. Itt a különdíjat az 5. osztályos peredi Lelovics Gergely kapta.

De a többiek sem mentek haza üres kézzel, mert bizony én küldtem nekik egy kis emléket magam helyett, és úgy hallottam, sikerült örömet szereznem vele. Én így hallomás után is gratulálok minden nyertesnek, minden résztvevőnek, akik olyan kellemes délelőttöt szereztek a hallgatóságuknak meg egymásnak is, akik megtanulták a bizony nem is rövid szövegeket, és olyan élvezetesen adták elő, hogy még nekem, aki nem voltam ott, is kedvem támadt a meseolvasáshoz.

És ahogyan a rendezvény meg az egész kulturális hét, melynek ez is része volt, szervezője, Borsányi Erzsébet is elmondta, nagy köszönet jár a tanító néniknek, akik ezekkel a gyerekekkel külön foglalkoztak, a szülőknek és mindenkinek, akik ilyen mesekedvelő gyerekeket nevelnek.

 

Képriport a Vasárnap aktuális számában!

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?