Hámlasztani, hidratálni, halványítani!

<p>A bőrt az évszakok változása mindig megviseli, de a nyárból a szeles őszbe, majd a jeges télbe lépve még inkább oda kell figyelnünk állapotára.</p>

 

 

– Mennyiben más a róla való gondoskodás ősszel, mint nyáron volt?

Nyáron jobbára a hidratáláson volt a hangsúly, most viszont egész más kezelések következnek. Komplexebbeket ajánlunk, amelyek elsősorban táplálnak. Vitamindús, gazdagabb, kicsit zsírosabb krémeket használunk; ez különösen érettebb bőr esetén fontos.

A bőr mint a legnagyobb szervünk köztudottan kivédi, felveszi a környezet káros anyagait, a szennyeződéseket, ellenáll esőnek, szélnek, hónak – természetes, hogy gondoskodnunk kell védelméről, megújulásáról. Rajta keresztül távoznak a méreganyagok is a szervezetből, ezt mutatják például az ilyentájt megjelenő pattanások.

Arcunk mindenki számára látható, bizonyos mértékig személyiségünk tükre. Többrétegű bőr fedi, legfontosabb az epiderma, amelyre kozmetikai kezelésekkel és szerekkel hatni tudunk. Mindig ügyelnünk kell arra, hogy csakis a bőrtípusnak megfelelő kezelést és készítményeket alkalmazzunk.

 

– Ősszel az időjárás rendkívül változékony. Ez megviseli az ember kedélyét, és ha nem figyelünk oda, az arcbőrre is szemmel látható rossz hatással van. Mi a legfontosabb, az első lépés?

Le kell cserélnünk könnyű nyári krémünket: olyan jó minőségű krémre váltanunk, amely több tápanyagot, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat s kollagént is tartalmaz. Természetesen a hűvösebb idő ellenére a hidratálást sem hanyagolhatjuk el, a hidratálót akár egész éjszakára fenn hagyhatjuk. Aztán tápláló arcpakolásokat kell alkalmazni, lehetőleg rendszeresen vagy legalábbis minél gyakrabban, körülbelül hetente kétszer. Mivel a bőrt az ősz jobban igénybe veszi, ráadásul a nyári napozás következtében jobban látszanak a pigmentfoltok, és a ráncok is elmélyültek, regeneráló kezeléseket ugyancsak ajánlatos alkalmazni.

 

– Mit tehetünk mi magunk a bőr megújulásáért?

Együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt: a szervezetnek, így a bőrnek is szüksége van a vitaminokra. Azért, hogy minél tovább megőrizze a barna színt, nem szükséges béta-karotint szedünk: együnk minél több sárgarépát, káposztát, céklát, paradicsomot. És igyunk minél több vizet, tehát belülről is hidratáljunk. A víztartalomtól nemcsak az esztétikai megjelenése függ a bőrnek, hanem az általános állapota is. A vízhiány a legfőbb oka az öregedésének.

 

– Mivel hidratáljunk, mit igyunk?

Legjobb, legegészségesebb az ivóvíz, esetleg a szénsavmentes ásványvíz. A vizet nem lehet mással pótolni; az ízesített szomjoltók a legtöbb esetben nem egészségesek. Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy fontos a bőr kívülről történő hidratálása is, a minőségi ceramid-, húgy- és tejsavas készítmények használata.

 

– Otthonra is vannak tanácsai?

Természetesen. Nagyszerűen hidratál a joghurt, a tejszín vagy a tejföl. Jól bevált, tápláló-hidratáló pakolás, amelyet már a korábbiakban is ajánlottam, a joghurt, méz és élesztő keveréke. De az is használ, ha uborkakarikákat rakunk az arcra: az uborka frissít, táplál, hidratál és halványít is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?