Az élet szép, az élet minden

<p>Bátran állíthatjuk, főleg ilyenkor, nyáridőben, amikor ideje van a pihenésnek, a kikapcsolódásnak, a gondtalan, felhőtlen napoknak, a nyaralásoknak, új emberek megismerésének. Kicsit elfeledkezhetünk a gondokról, a hétköznapok monotonságáról, a munkahelyi, iskolai stresszes napokról.</p>

 

De nemcsak nyáron szép az élet ám! Ugyanolyan szép az év minden napja, csak meg kell keresnünk bennük a szépséget. Minden napban, amelyet megélünk, van egy varázslatos dolog, mégpedig hogy megélhetjük. Hogy megadatott nekünk ez az ajándék. Lehet egy stresszes nap is szép! Hogyan? Például mikor fáradtan hazaérünk, és otthon vár bennünket a család, akiknek elmondhatunk mindent, ami a szívünket nyomja, vagy ami aznap jó volt. És nemcsak ez lehet szép egy napban. A kedves szó, egy dicséret, egy forró fürdő vagy egy üzenet, bármi, ami azt érezteti velünk, hogy fontosak vagyunk valaki(k)nek, vagy ami jókedvre derít.

Az élet minden szakaszának megvan a maga gyönyörűsége. A gyermekkorban az a szép, hogy gondtalan, nincs más dolgunk, mint játszani és fejlődni. Képesek vagyunk szüleink napját egy mosollyal, néhány lépéssel, szépen kiejtett szavakkal bearanyozni. Az óvodában barátokat, játszótársakat szerezhetünk. Kisiskolás korunkban elsajátítjuk az írás-olvasás szépségét, belépünk a könyvek hatalmas birodalmába, amivel részesei lehetünk egy teljes egésznek. Magasabb osztályokban az oly fontos nyelvtanulásra van lehetőségünk. Valószínűleg ilyenkor toppan be életünk első nagy szerelme is. Megtapasztaljuk a „szerelmes vagyok” lét boldogságát, az első csókokat, öleléseket, és bizony a szakítás okozta bánatot is. A középiskolában meg eljön az idő, mikor kezünkbe kell vennünk sorsunk tényleges irányítását. Eldöntjük, hova tovább. Megválaszoljuk a kérdést, amellyel már kisgyerekkorunk óta nyaggatnak: „Mi leszel, ha nagy leszel?” Akkor nemes egyszerűséggel jelentettük ki, hogy pilóta, űrhajós, modell…, a valóságban persze a közgazdászi, ügyvédi, orvosi vagy tanári pályát választottuk. Később az a szép, amikor sikerül megtalálnunk életünk párját, gyermekeink születhetnek, és azt találgathatjuk, kire is hasonlítanak jobban. Persze, nemcsak a család szerezte örömök léteznek, hiszen ha sikerül jó munkahelyet találnunk, az szintén boldogsággal tölthet el bennünket. A későbbi előléptetések meg ráébresztenek, hogy mégiscsak megérte a hosszú éveken át tartó tanulás. Majd ahogy a szülinapi tortánkon egyre növekszik a gyertyák száma, mindig más és másféle boldogság lép az életünkbe. Szülőkként a gyerekeink első lépései, első szavaik, az óvodában előadott műsoraik, az iskolában szerzett jó jegyeik, sikereik, eredményeik, a tudat, hogy révbe érnek, kicsit később pedig unokáink fognak bennünket határtalanul boldoggá és elégedetté tenni. Mert bizony: „Az élet szép, az élet minden, ha rangod, pénzed, semmid nincsen, a legnagyobb kincs mégiscsak tiéd…” Mi az a legnagyobb kincs? Döntse el mindenki maga. Mert ott van mindenütt, csak arra vár, hogy rátaláljunk. Hogy kinyissuk a szemünket.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?