A télikert nem luxus

A télikert leggyakrabban a házhoz kapcsolódó létesítmény, amely a kert részét képezi. Nevelhetünk benne dekoratív, különleges növényeket, de virágok átteleltetésére is használhatjuk.

Oldalán nagy üvegfelület található (nagy ablakok, üvegfal), hogy a benne tartott növények kellő fényt kapjanak.

A télikert leggyakrabban a házhoz kapcsolódó létesítmény, amely a kert részét képezi. Nevelhetünk benne dekoratív, különleges növényeket, de virágok átteleltetésére is használhatjuk.

Oldalán nagy üvegfelület található (nagy ablakok, üvegfal), hogy a benne tartott növények kellő fényt kapjanak. Mindenképp olyan burkolatot célszerű választanunk, amely elviseli az állandó öntözést. Szükség lehet fűtésre is, bár gyakran elég nagy költséget jelent. Persze el is maradhat, ha a növényeink igényét így is ki tudjuk elégíteni.
Akár készen is kapható sokféle, könnyen összeszerelhető kert. Legjobb, ha napos fekvésű helyre tervezzük, így sok fölösleges kiadást megtakaríthatunk.
Növényei lehetnek ágyakban vagy cserepekben, tehetjük őket a talajra vagy állványokra is.
Attól függően, hogy mennyi helyünk van, különböző stílusokat alakíthatunk ki. Jó hangulatot teremtenek a trópusi, nagy levelű növények, de akár a hagymásokból egy tavaszi összeállítás is. A virágzó növények mindig fokozzák az összhatást.
Ha elegendő helyünk van, vessző- vagy rattanbútor is elhelyezhető a télikertben, amely így a hangulatos családi vagy baráti beszélgetéseknek is színhelye lehet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?