Licenc Szlovákiában

A hazai sajtó óriási kritikával fogadta a hírt: Richard Rybníček, a közszolgálati televízió igazgatója március végén Cannes-ban megvásárolta a Szupersztár licencét.

A hazai sajtó óriási kritikával fogadta a hírt: Richard Rybníček, a közszolgálati televízió igazgatója március végén Cannes-ban megvásárolta a Szupersztár licencét. A kritikusok szerint a közszolgálati televíziónak semmi oka sincs arra, hogy kommersz produkciókért dobjon ki hatalmas összegeket, amikor képtelen közszolgálati funkciókat teljesíteni, pl. az elnökválasztás kapcsán. Rybníček viszont azzal védekezik, hogy a közszolgálatiság nem jelenthet unalmat, nézhetetlen kisebbségi műfajokat. Érvelését a január óta futó új arculat is alátámasztja: a szlovák televízió igenis teret adott olyan kisebbségi műfajoknak is, amelyek évek óta hiányoztak a képernyőről. Teret kapott az irodalom, jól szerkesztett műsorban, de létezik pl. underground zenei műsor is, amire nem sok példát találni a környező országokban. „A Szupersztár licence a teljes költségek alig öt százalékát jelenti, jóval nagyobb összegekbe fog kerülni a produkció maga. De számoltunk, és nem veszíthetünk rajta, s az idén el is indítjuk a műsort” – nyilatkozta a vezérigazgató helyettese, Branislav Záhradník. A válogatásokat a televízió idejében meghirdeti, de arról, milyen formában kerül képernyőre a műsor, még nem tudni semmit. Mindenesetre a mobilszolgáltatók és az ifjúság által kedvelt márkás termékek forgalmazói mindenütt a legfontosabb reklámpartnerek voltak. Meg persze a produkciós iroda, hiszen a televízió ezt a produkciót lemezgyár, szervező és producer nélkül aligha tudná megvalósítani. Az SZTV-nek óriási lehetőség ez a műsor, ha jól csinálja meg. Persze el is lehet rontani – de az már más történet lenne. l
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?