Szagos leány, vendégekkel

„Húsvéthétfőn rendszerint hajnalban kelünk. Miközben én felveszem a legócskább ruhámat, anyu már szeleteli a kiflit az „egyharapásosokhoz”. Apuval nincs gond: szokás szerint bő, tiszta vízzel locsol meg, azután kéri a tiszta ingét. Mindjárt kettőt, ha az egyiket valahol le találná enni.

„Húsvéthétfőn rendszerint hajnalban kelünk. Miközben én felveszem a legócskább ruhámat, anyu már szeleteli a kiflit az „egyharapásosokhoz”. Apuval nincs gond: szokás szerint bő, tiszta vízzel locsol meg, azután kéri a tiszta ingét. Mindjárt kettőt, ha az egyiket valahol le találná enni. Közben a bátyám is felébred, és elmondja a szokásos pajzán kis locsolóverset (legutóbb azzal fújta rám a kölnit, hogy »Te vagy az, ki nekem maradt, meglocsollak, dőljél hanyatt!«... Biztosan a barátnőire gondolva gyakorolt, mielőtt nyakába szedte volna a rokonságot. Anyuval újra megszámoltuk a csokoládé- és a hímes tojásokat, összekészítettük a hidegtálakat, megterítettük az asztalt, és néztük a tévét. Délig egyetlen locsoló sem mutatkozott, a szendvicseken kókadtak a zöldségek... Az első vendég Robika volt, a szomszédból. Apukája már kissé dülöngélt, mondta is, hogy nálunk hagyja a gyereket, mert pecázni megy; szerinte húsvét hétfője nem is jó másra. Robika nem kóstolt meg semmit, a kezében két tömött reklámtáska. »Reggeltől járjuk a házakat« – közölte, és gyorsan elvonult a vécére. Szülőanyám diszkréten megkérdezte, tudom-e, hogy mennyit kaptak a fiúk a szomszédban. Nem tudtam, csak tippeltem, hogy kábé egy-egy százast. Robika megállt a vécéajtóban, anyu átadta neki a százkoronást, mire a kilencéves fiatalember elővett egy gumiszalaggal átkötött pénzköteget, hogy »Na azért!«. Hervadoztunk tovább, nagyjából délután három óráig. Ekkor leptek meg a környékbeli ifjoncok. Negyvenöt perc alatt negyvenötféle pacsuliillat! Voltak olyan pillanatok, amikor már egy vödör friss víznek is jobban örültem volna! Estefelé azután megjelentek apósom testvérei is. Ők a legtávolabbi, legnyájasabb, egyszersmind a legnehezebben távozó húsvéti vendégek. A kölniillat mellé ekkor már enyhe sonka- és süteményundor is társult. A bátyám boldogan számolta a locsolópénzt, apukám nagy megkönnyebbüléssel vetette le az ünnepi öltönyt, anyu pedig elvonult aludni. Idén is lezavartunk egy húsvéthétfőt.” -cz-.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?