Roddick, az új amerikai álom

Roddick, a győzeleméhes (A szerző felvétele)

Két éve, amikor Andy Roddick még csak a 116. helyen állt az ATP-világranglistán, a legendás Pete Sampras a következőt nyilatkozta róla: „Andy az amerikai tenisz jövője.“ És igaza lett.


Roddick, a győzeleméhes (A szerző felvétele)

Két éve, amikor Andy Roddick még csak a 116. helyen állt az ATP-világranglistán, a legendás Pete Sampras a következőt nyilatkozta róla: „Andy az amerikai tenisz jövője.“ És igaza lett. Az idei US Openen, ahol „Pistol Pete“ befejezte pályafutását, a fiatal, még csak 21 éves Roddick vette át tőle a stafétabotot. Sorozatban tizenkilenc mérkőzésen nem talált legyőzőre, és egyik legnagyobb álmát valóra váltva, feje felé emelhette a trófeát. Ezt megelőzően azonban fordulatra szánta el magát: miután a francia Roland Gaross-n már az első körben búcsúzni kényszerült, leváltotta addigi edzőjét, Tarik Benhabilest, és helyére a hat éven át Andre Agassit irányító Brad Gilbertet szerződtette. Brad vezetésével újra csúcsformában játszott, nyáron négy tornagyőzelmet gyűjtött be, s ezzel a teniszvilág csúcsára lőtte magát. A kanadai Montrealban lejátszott torna után fogadott edzőjével: ha győz, Gilbertnek – akiről köztudott, hogy retteg a magasságoktól – egy ejtőernyős ugrást kell végeznie. Andy győzött, Brad pedig élete egyik legrosszabb élményével lett gazdagabb. „Az utolsó hat perc életem legszörnyűbbike volt. Miután földet értem, azonnal rosszul lettem“ – nyilatkozta az edző.

A pozsonyi Davis Kupa-mérkőzés után Roddick visszarepült Amerikába, s megkezdheti a felzárkózást a világranglistát jelenleg mindössze 85 ponttal vezető spanyol Ferreróhoz. „Szeretnék világelső lenni. A US Open megnyerése után is győzeleméhes vagyok.“ A bombaerős adogatásairól híres teniszcsillag leginkább a keménytalajú pályán érzi otthonosan magát, 230 kilométer/óra sebességgel kilőtt szervái itt szinte háríthatatlanok.

Élettársával, Mandy Moor színésznővel csodálatos párt alkotnak, Andy egyedül akkor van gondban, ha kedvese a bevásárlásokról, ruhatervezőkről kezd beszélni. „Imád ruhákat vásárolni, és állandóan ezekről beszél, nekem meg fogalmam sincs róluk; ilyenkor teljesen elveszettnek érzem magam.“

Pozsonyba, a Szlovákia elleni Davis Kupa-mérkőzésre egyedül, saját őrző-védő szolgálattal érkezett, és teljesen elzárkózott pozsonyi rajongói elől. Egész ittléte alatt kizárólag az amerikai médiának nyilatkozott, a honival csak az erre kijelölt sajtótájékoztatón került kapcsolatba. Itt is rendre röviden és ridegen válaszolgatott a kérdésekre. Egyedül vasárnap este, a Karol Beck elleni győzelem után nyílt meg kissé. Elárulta: tetszenek neki a pozsonyi lányok, de semmiféle közelebbi kapcsolatba nem került velük. Arcát a kamerák lencséi előtt baseballsapkával takarta el, mosolyogni pedig talán kétszer láthattuk Pozsonyban. A várost nem volt ideje megnézni, minden idejét a csapat felkészülése töltötte ki. Mióta megnyerte a US Opent, főleg pihent, kivételt egyetlen napon tett, amelyet a média munkatársaival töltött. Pozsonyban autogramokat sem osztogatott. Ez leginkább szlovákiai rajongóit zavarta, hiszen aligha lesz lehetőségük ilyen világsztártól „írásos“ ereklyét szerezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?